Dit bedrijf heeft een echt schild uitgevonden dat objecten en mensen erachter onzichtbaar maakt

Janine image
door Janine

08 April 2024

Dit bedrijf heeft een echt schild uitgevonden dat objecten en mensen erachter onzichtbaar maakt
Advertisement

Onzichtbaar worden, al is het maar voor even, is de droom van iedereen. Natuurlijk zijn de verschillen tussen fantasie en werkelijkheid veel groter dan je zou denken, maar de afgelopen jaren heeft de technologie grote stappen in de goede richting gemaakt. Onlangs nog presenteerde Invisibility Shield Co. haar Insibilibility Shield 2.0, verkrijgbaar via Kickstarter. Maar hoe werkt het? En nog belangrijker, werkt het? Laten we daar samen achter komen!

Advertisement

Hoe werkt het onzichtbaarheidsschild?

Hoe werkt het onzichtbaarheidsschild?

Invisibility Shield Co./Kickstarter

Uiteraard werkt het onzichtbaarheidsschild niet op magische wijze, maar het is het resultaat van een niet onaanzienlijke wetenschappelijke inspanning. Je kunt Invisibility Shield 2.0 in actie zien op de foto's en video onderaan het artikel, dus het schild werkt. Hoewel het geen volledige onzichtbaarheid biedt, en dit hangt af van de technologie die het mogelijk maakt om te werken.

Het onzichtbaarheidsschild is in feite eenvoudigweg een gebogen plaat van transparant polycarbonaat en wordt aan de achterkant ondersteund door een frame dat eveneens transparant is en ook van polycarbonaat is gemaakt. In het schild bevinden zich verschillende verticaal gerangschikte lenzen die de functie hebben om omgevingslicht te verspreiden. Wanneer een figuur zich achter het schild verschuilt, verspreiden de lenzen in de praktijk het omgevingslicht van de achtergrond, en alleen dat, waardoor de figuur effectief verborgen blijft. In feite maken ze de figuur onzichtbaar.

Advertisement

Onzichtbaarheidsschild 2.0: voor- en nadelen en hoe gebruik je het?

Onzichtbaarheidsschild 2.0: voor- en nadelen en hoe gebruik je het?

Invisibility Shield Co./Kickstarter

Zoals we hebben gezien, is de gebruiker van het onzichtbaarheidsschild kleiner dan de achtergrond en wordt zijn licht “verstikt” door het licht van de achtergrond. Dit is een schijnbaar eenvoudige maar verre van banale operatie, en het heeft ook veel gevolgen voor de economische factor van dit Invisibility Shield 2.0. De voordelen zijn bekend, maar de nadelen? Ten eerste is het schild niet echt transparant maar enigszins ondoorzichtig, een effect dat bijdraagt aan de geloofwaardigheid van de verspreiding van achtergrondlicht. Ten tweede werkt het schild het beste als de “onzichtbare” figuur lichtgekleurde kleding draagt en voor een uniforme achtergrond staat. Tot slot: waarvoor kan het onzichtbaarheidsschild worden gebruikt? Volgens Tristan Thompson, een van de ontwerpers:

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar belangrijker is dat deze schilden ontzettend leuk zijn. We wilden zien hoe ver we met deze technologie konden gaan. Een echt werkend onzichtbaarheidsschild dat je gewoon kunt oprollen en over je schouder kunt dragen? Twee jaar geleden dacht niemand dat iemand dat zou kunnen.

Thompsons woorden over een “echt” onzichtbaarheidsschild, ook al maakt het je niet echt onzichtbaar, spreken boekdelen over het speelse element. De toepassingen kunnen inderdaad gevarieerd zijn: concurrenten verbergen in televisiespelletjes, paintballen zonder ontdekt te worden, magie op het toneel uitvoeren. Kortom: dit Invisibility Shield 2.0 is perfect om plezier mee te hebben met vrienden.

De toekomst van Invisibility Shield 2.0

Met een triomfantelijke campagne op Kickstarter heeft Invisibility Shield Co. haar onzichtbaarheidsschild voor iedereen beschikbaar gemaakt, met kosten die duidelijk lager zijn dan je zou denken. Maar wel voldoende voor wat in feite een spel is. De afmetingen zijn verschillend, van die van een kleine foto tot de Megashield, ideaal om meerdere personen te verstoppen.

Hoe je het ook bekijkt, Invisibility Shield 2.0 maakt het mogelijk om iets te doen dat tot een paar jaar geleden beperkt was tot het rijk van de fantasie, of iets daarbuiten. Natuurlijk is het geen perfecte technologie, en dat is geen enkele technologie, maar Invisibility Shield biedt desalniettemin een unieke ervaring die geen enkel ander spel biedt. Om nog maar te zwijgen van de belangrijkste verdienste: het geeft een glimp van een concrete, zij het onzichtbare, toekomst.

Advertisement