Nieuwe luchtvaartmaatschappij laat honden eersteklas reizen: een luxueuze ervaring vol comfort

Janine image
door Janine

20 April 2024

Nieuwe luchtvaartmaatschappij laat honden eerste klas reizen
Advertisement

Een nieuwe luchtvaartmaatschappij biedt honden de mogelijkheid om aan boord van vliegtuigen te reizen voor een luxueuze ervaring en serveert hen zelfs champagne. Laten we er meer over te weten komen.

Advertisement

BARK Air, honden als eerste in het vliegtuig

Een hond gaat samen met zijn baasje aan boord van een BARK Air vliegtuig

BARK Air

Stel je voor dat je je hond niet alleen mee kunt nemen in het vliegtuig, maar hem ook een eersteklas ervaring als een koning kunt laten beleven. Een gloednieuwe luchtvaartmaatschappij heeft het mogelijk gemaakt: BARK Air, een service volledig gewijd aan honden en vol comfort, variërend van zachte mandjes voor ontspanning tot lekkernijen, inclusief handdoeken met lavendel en gratis champagne. Een ware droom voor viervoeters, maar ook voor Dave Stangle, vice-president marketing bij BARK, die verklaarde dat dit sinds de oprichting in 2011 altijd de wens van het bedrijf is geweest.

“We zijn trots om BARK Air te presenteren, ‘s werelds eerste vliegervaring die is bedacht om honden op de eerste plaats te zetten”, lezen we op de Facebook-pagina van het bedrijf. "De vraag van mensen om hun honden mee te nemen over lange afstanden overstijgt ruimschoots de haalbare oplossingen die vandaag de dag beschikbaar zijn. Dus hebben we er zelf een gecreëerd.”

Advertisement

Honden aan boord van BARK Air, de eerste vlucht

Een hond neemt plaats op de stoel van BARK Air

Bark Air

Voor velen is reizen met het vliegtuig met hun honden onmogelijk: als hun grootte een bepaalde maat overschrijdt, mogen ze niet aan boord komen, maar reizen ze alleen in het ruim. Een oplossing die zeker niet voor iedereen geschikt is. Bovendien moeten zelfs de kleinste honden die met hun baasjes mogen reizen, in de reismand onder de stoel blijven zitten. Met BARK kun je dit obstakel omzeilen en samen een volledig comfortabele ervaring beleven.

De luchtvaartmaatschappij werkte samen met Tombras, een creatief bedrijf dat de reclamecampagne en het interieurontwerp van het vliegtuig verzorgde. Creatief directeur Jeff Benjamin is het ermee eens dat het gebrek aan hondvriendelijke oplossingen in het vliegtuig een probleem was dat dringend opgelost moest worden. De eerste hondenvlucht van BARK Air staat gepland voor mei 2024 en de eerste routes zullen vertrekken vanuit New York, Los Angeles en Londen.

Hoe honden reizen met BARK Air: comfort en prijzen

Today, we are proud to introduce BARK Air, the world's first air travel experience designed to put dogs first. The demand from dog people to bring their dogs with them long distances, greatly outweighs the viable solutions available today. So we built one ourselves. BARK Air: A 100% totally real airline for dogs. Now booking the best-in-class dog focused flight imaginable at dogsflyfirst.com.

Pubblicato da BarkBox su Giovedì 11 aprile 2024

"We hebben onze vluchtervaring voor honden vanaf de grond opgebouwd”, staat op de website van de maatschappij te lezen. "Bij het boeken, zullen mensen gecontacteerd worden door een medewerker van BARK Air om informatie te krijgen over de hond en de reisplannen om de best mogelijke ervaring te bieden." Op de dag van vertrek moeten de dieren en hun begeleiders ten minste 45 minuten voor vertrek naar de luchthaven om in te checken, wat "eenvoudig en efficiënt is: geen kooien of vermoeiende veiligheidscontroles. Een goed getrainde medewerker van BARK Air zal alle honden verwelkomen en hen helpen te wennen in hun ervaring door middel van socialisatie aan de gate en een hondgerichte voorbereiding in de cabine".

In de cabine zullen voorwerpen en voorzieningen beschikbaar zijn om het dier te helpen ontspannen, waaronder muziek en feromonen. "Eenmaal aan boord krijgen de honden hun favoriete drankje (water, een bouillon van botten, enz.) geserveerd tijdens het opstijgen en dalen, om ervoor te zorgen dat ze geen oorklachten krijgen die vaak worden veroorzaakt door de verandering van de druk in de cabine."

Stoelen zullen worden ingedeeld volgens de groep en een ervaren trainer zal de vlucht vergezellen om eventuele onvoorziene gebeurtenissen op te vangen. De prijs van dit alles? $6.000 voor een hond en zijn baasje voor een enkele vlucht van New York naar Los Angeles. Van New York naar Londen stijgt de prijs echter naar $8.000. Het bedrijf hoopt echter de kosten in de nabije toekomst te kunnen verlagen.

Advertisement