4 uitstekende trucs om mooie foto's te maken zonder een fortuin uit te geven! - Curioctopus.nl
x
4 uitstekende trucs om mooie foto's…
Het romantische aspect van de archeologie: de kus die 2800 jaar Verwachting VS realiteit: zie hier hoe een aantal van de mooiste plekken in de wereld er werkelijk uitzien

4 uitstekende trucs om mooie foto's te maken zonder een fortuin uit te geven!

29 Juli 2016 • Door Romy Mortier
7.400
Advertisement

Ondanks dat de verkoop van fotografische apparatuur heeft geleid tot een aanzienlijke vermindering van de kosten en de toegang heeft geopend voor een publiek van niet-professionals, blijft de fotografie een van de meest dure hobby's die er bestaan. 

Het is niet alleen de camera die de kosten op laat lopen, maar ook alle accessoires die er bij komen kijken om originele en creatieve opnamen te kunnen maken. 

In deze gallerij zullen we vier trucs geven om onverwachte resultaten te boeken met behulp van materialen die u anders waarschijnlijk in de prullenbak zou hebben gegooid.

1. Het " droom effect " realiseren

Door vaseline op het glas van de lens te smeren kan er een mistig effect op de randen van het beeld gecreërd worden die een droomachtig resultaat op de foto weergeven. 

Indien u vaseline gebruikt dan zal dit onschadelijk voor de camera zijn, maar voor de zekerheid kunt u een beschermende filter of een transparante bescherming op de voorkant van de lens plaatsen. 

Advertisement

2. Vervagingen maken met de meest uiteenlopende vormen

De vervaging van bepaalde delen van het beeld wordt Bokeh genoemd. Gewoonlijk worden de lichtbronnen van deze delen gemaakt met een ronde vorm, zoals in de onderstaande afbeelding. 

foto: Dani_vr

Met een kleine truc kunt u die vorm wijzigen. Knip een stuk karton in bijvoorbeeld de vorm van de deksel van de lensdop, en knip daar in het midden dan de figuur uit die u prefereert. 

Advertisement

Als we op de lichtbronnen (zoals deze kerstlichtjes ) inzoomen en deze vervolgens uit de warmte halen, zal elk van hen dezelfde vorm reproduceren. 

Advertisement
Advertisement

3. Beeldvervorming en vervagende effecten

De simpelheid van deze truc is bijna te makkelijk voor woorden: u hoeft alleen maar aan de voorkant van de lens een plastic zakje te plaatsen. In plaats van de vaseline die de beelden vervaagt, zal het plastic zakje de beelden vervormen.

4. Creër je eigen economische flitser

We weten allemaal hoe bruikbaar de flash kan zijn als er weinig licht schijnt, maar we weten ook hoe vreselijk geschoten beelden in te fel en direct licht kunnen resulteren. 

Door een semitransparante fles te gebruiken ( zoals een melk of schoonmaakfles) kunnen jullie je eigen flitser creëren. 

Op deze manier besparen jullie veel kosten, en verminder je de kans om jullie modellen voor een moment te blinderen!;) 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt