Ken je de Japanse esdoorn? Na het zien van deze foto's zul je er zeker ook één willen hebben - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ken je de Japanse esdoorn? Na het zien…
Een vader heeft een briljante manier gevonden om kleurpotloden te hergebruiken Honderden paarden zitten al 3 dagen lang gevangen op een 'eiland', maar 6 vrouwen besluiten om ze te redden

Ken je de Japanse esdoorn? Na het zien van deze foto's zul je er zeker ook één willen hebben

Door Sarah Nichele
4.456
Advertisement

De Japanse esdoorn is één van de meest fascinerende en decoratieve bomen voor in de tuin. Er zijn verschillende soorten van deze boom en ze zijn in het bijzonder geschikt om in een pot te worden gepoot, omdat ze nooit hoger worden dan drie meter. 

Zoals de naam al suggereert komt deze boom van oorsprong uit Azië (Japan, China, Korea). De boom staat met name bekend om de bijzondere kleur van de bladeren, die in het najaar intens rood tot brons kleuren. 

Zoals je misschien al had geconcludeerd, is deze boom een echte blikvanger. Voordat je besluit om ook een prachtig exemplaar aan te schaffen, is het misschien nuttig om onderstaande tips in acht te nemen.

Als eerste is het belangrijk om te weten dat de Japanse esdoorn voortdurend bijgehouden moet worden om ervoor te zorgen dat deze gezond blijft, hoewel de verzorging van deze soort niet heel uitdagend is.

Deze bomen houden absoluut niet van een warm klimaat en ze kunnen het beste worden geplant in verse en goed gehydrateerde grond en moeten regelmatig water krijgen, maar niet te overvloedig.

Bovendien geijen ze goed in de schaduw.

Een andere belangrijke voorwaarde is dat de grond naast vochtig, zuur en doorlatend is en absoluut niet kalkhoudend. Snoeien is niet nodig, behalve om oude en dode takken te verwijderen.

Wat denk je ervan? Zou je er ook niet heel graag één willen hebben?

foto: durium
Advertisement
foto: wikimedia
Advertisement
foto: sigbloom2012
Advertisement
foto: mercadolibre
foto: pinterest
Advertisement
foto: Winterhill
foto: wikiviewer
foto: wikimedia
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt