8 uur licht met slechts 1 glas zeewater: deze uitvinding is... briljant! - Curioctopus.nl
x
8 uur licht met slechts 1 glas zeewater:…
Deze overheerlijke aardbeientaart bereidt je met 5 eenvoudige stappen en zonder te bakken! Het leven op straat heeft ze onherkenbaar gemaakt... hun transformatie is verbijsterend!

8 uur licht met slechts 1 glas zeewater: deze uitvinding is... briljant!

06 Maart 2016 • Door Sarah Nichele
2.621
Advertisement

Natuurrampen, zoals overstromingen, brengen niet alleen wanhoop en ellende met zich mee, maar ook de wil om nieuwe manieren te verzinnen om het hoofd te kunnen bieden in dergelijke noodsituaties.

Landen zoals de Filipijnen worden vaak geteisterd door orkanen een aardbevingen die vaak verwoestende gevolgen hebben voor de communicatiesystemen en het elektriciteitsnet.

Om hier iets tegen te doen, hebben drie Filipijnse ingenieurs de koppen bij elkaar gestoken, waarna ze met een baanbrekende uitvinding kwamen. Tijdens een natuurramp, is zeewater vaak het enige wat er nog in overvloed aanwezig is. Om deze reden hebben de drie een draaglamp met een hoge autonomie uitgevonden die werkt op zeewater.

Dit ingenieuze product is onderdeel van het project SALt (Sustainable Alternative Living) en winnaar van talloze prijzen.        

via: salt.ph

De lamp maakt gebruik van dezelfde chemische reactie als die in een batterij

Dit project maakt gebruik van de typische reacties van de galvanische cel, een bepaalde elektrochemische cel die het mogelijk maakt om chemische energie om te zetten in elektrische energie

Deze lamp bevat geen materialen die tot een brand kunnen leiden

De meeste alternatieve lichtbronnen die door huishoudens worden gebruikt als er geen elektriciteit beschikbaar is, zijn lampen op gas of kerosine, die brandgevaar met zich meebrengen.

Advertisement

Niet alleen licht: de lamp voorziet ook in elektriciteit

De lamp is voorzien van een ingebouwde USB, waardoor deze gebruikt kan worden om smartphones of andere apparaten mee op te laden.

Een glas water en twee eetlepels zout zorgen voor 8 uur verlichting

Het idee is revolutionair, omdat zeewater vaak de enige bron is waar Filipijnse gezinnen onbeperkt toegang tot hebben. 

Als de lamp zorgvuldig wordt bewaard, heeft de lamp een levensduur van 6 maanden als deze 8 uur per dag wordt gebruikt.

Als we bedenken dat de Filipijnen op de derde plek staan wat betreft landen die het zwaarst worden getroffen door natuurrampen, kan deze uitvinding van revolutionair belang zijn op het gebied van energie.  

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt