Een hond komt in het nieuws door zijn ongelooflijke verhaal van loyaliteit - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een hond komt in het nieuws door zijn…
Zwangerschap maakt je mooi: de grappige buiken van deze dierenmoeders zullen je doen glimlachen Deze beelden heb je vast weleens gezien, maar weet je ook wat eronder ligt?

Een hond komt in het nieuws door zijn ongelooflijke verhaal van loyaliteit

Door Sarah Nichele
16.816
Advertisement

Voor de poorten van de Nationale Begraafplaats van Dallas, passeren automobilisten langs een aangrijpend tafereel dat zelfs in het nieuws is gekomen (zie de video onderaan deze pagina).

Een Pyrenese berghond staat onbeweeglijk naast het zielloze lichaam van een andere hond die waarschijnlijk is doodgereden door een auto.

De meeste mensen rijden onverschillig door, maar gelukkig besluiten de jonge Julie Fennell en haar vriend om te stoppen en het arme dier te helpen. 

 

De Pyrenese berghond weigerde om zijn vriend in de steek te laten en bleef over hem waken.

Zo te zien ligt het dier hier al een hele tijd...

foto: Julie Fennel
Advertisement

Zijn instinct om zijn vriend te beschermen was eerst zo sterk, dat hij agressief reageerde op iedereen die hem probeerde te benaderen. Na een tijdje weet Julie echter zijn vertrouwen te winnen.

foto: Julie Fennel

De twee meisjes namen de hond mee en plaatste zijn overleden vriend in een andere auto. Tijdens de rit controleerde het dier regelmatig of de andere auto nog wel achter hun reed.

foto: Julie Fennel

Het was duidelijk dat deze hond eerder in aanraking is geweest met mensen, door zijn zachte en aanhankelijke karakter. Het dier was niet gechipt en er werd besloten om een aantal weken te wachten om het ter adoptie beschikbaar te stellen: de lijst van potentiële nieuwe eigenaren was gezien de berichtgeving rondom het dier uiteraard erg lang. 

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt