Een man die gevangen zit in de sneeuw filmt het moment waarop hij wordt gered door een reddingshond - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een man die gevangen zit in de sneeuw…
Een middelbare school besteedt een uur aan Over de hele wereld verdwijnen insecten in recordtempo: de gevolgen voor het menselijk leven zullen rampzalig zijn

Een man die gevangen zit in de sneeuw filmt het moment waarop hij wordt gered door een reddingshond

Door Janine
1.527
Advertisement

"Wie geen hond heeft gehad, weet niet wat het betekent om geliefd te zijn", zei Arthur Schopenhauer verwijzend naar de onmetelijke liefde die hij voelde van zijn hond Atma ("ziel van de wereld" in het Sanskriet). De filosoof uit Gdansk begreep volledig wat honden voor mensen betekenen. Ze houden ons gezelschap, ze houden van ons, en vaak beschermen ze ons tegen wat ons, menselijk of natuurlijk, kan bedreigen. En in dit opzicht gaat de gedachte onmiddellijk naar de moedige en onvermoeibare reddingshonden.

The Mountain Rescue Search Dogs England, een liefdadigheidsinstelling die zich toelegt op het trainen van reddingshonden, heeft een video geüpload waarin deze waarheden worden bevestigd. De hoofdrolspeler van de film is Flo, een 4-jarige bordercollie die is opgeleid om mensen die onder de sneeuw begraven liggen te redden.

Tijdens een trainingsoefening verstopte een vrijwilliger, gewapend met een camera, zich onder een dikke laag sneeuw. Flo rook zijn aanwezigheid en begon in de sneeuwmuur te graven die hem van de man scheidde. Binnen een paar minuten bereikte de hond de vrijwilliger en redde hem.

Advertisement
foto: SARDAEngland

We kunnen ons alleen maar voorstellen wat het betekent om onder de sneeuw begraven te liggen, wachtend op iemand die je komt redden, en dit maakt de rol van deze dieren nog belangrijker.

foto: SARDAEngland

Je kunt de korte video van de redding bekijken via deze LINK: www.youtube.com/watch?v=Kh1-0ABrhRM

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt