Deze hond legt zich niet neer bij de dood van zijn baasje: bij de begrafenis zagen ze hem staan bij de kist - Curioctopus.nl
x
Deze hond legt zich niet neer bij de…
Geen plant maar een slak? Het enige dier ter wereld dat chlorofyl kan produceren Ouders pas op: op een dag kunnen je kinderen je aanklagen omdat je foto's van hen online hebt gezet.

Deze hond legt zich niet neer bij de dood van zijn baasje: bij de begrafenis zagen ze hem staan bij de kist

09 Augustus 2017 • Door Skip
23.758
Advertisement

De band tussen hond en mens kan zo diep zijn dat dit tussen mensen niet eens voor elkaar te krijgen is, want gezien het korte leven van honden is het doorgaans de hondeneigenaar die lijdt onder het verlies van zijn kameraad op vier poten, maar het verhaal dat we op het punt staan om je te vertellen laat zien dat honden hetzelfde lijden ten deel valt wanneer de baas komt te overlijden. Tijdens de begrafenis van Mehmet Ilhan in Turkije is iets ongelofelijks gebeurd.

Cesur is een sympathieke bastaard die zijn baasje en beste vriend verloor.

foto: Ali Ilhan

Mehmet Ilhan was al jaren ziek, maar ondanks zijn verlamming was de band met zijn hondje nooit verzwakt. Cesur is hem nabij gebleven tot aan zijn laatste dag en zelfs op de dag van zijn begrafenis.

Zijn zoon, Ali Ilhan vertelt hoe, kort voor het overlijden van zijn vader, Cesur al was opgehouden met eten, want hij wist namelijk dat hij veel zou lijden als hij niet zijn baasje weer zou zien, maar in zijn hart wist hij dat dat hondje bewust was van wat hem te wachten stond.

Cesur nam deel aan de begrafenisplechtigheid en toonde al zijn verdriet: hangend koppie, onder aan de kist.

foto: Ali Ilhan

Niemand lukte het om hem om te pakken en mee te nemen daar vandaan. Tot aan het moment dat de kist in de grond neergelaten werd is hij aan zijn zijde gebleven.

Advertisement

Maar de pijn bij Cesur bleef met het verstrijken van de dagen: Ali vertelt dat de hond elke morgen wegliep van huis

foto: Ali Ilhan

Eerst wist ik niet waar hij heenging, toen besloot ik hem te volgen. Toen begreep ik pas dat hij naar de begraafplaats liep en ook de medewerkers daar was het opgevallen.

Ze vertelden hem hoe het hondje elke dag naar de plek liep waar zijn baasje was begraven. Hij ging er naast zitten en verroerde zich niet.

foto: Ali Ilhan

Het is niet het eerste verhaal van een hond die zich ook zo gedraagt, maar het is het zoveelste bewijs van het leed dat een dier kan voelen wanneer het zijn baasje heeft verloren.

foto: Ali Ilhan
Advertisement

Iedereen die aanwezig was bij de begrafenis hebben gevoeld hoe ze een brok in de keel kregen bij het zien van de hond die er zo verloren bij liep.

foto: Ali Ilhan

Nu moet Cesar zich bij elkaar pakken en op een of andere manier moet gaan beseffen dat hij het zonder zijn baasje moet stellen

foto: Ali Ilhan
Advertisement

Ali, de zoon van Mehmet is daar om hem te troosten en heeft beloofd om voor het beest te zorgen.

foto: Ali Ilhan

Samen komen ze over de pijn heen en wie weet vindt Cesur nog een andere beste vriend.

foto: Ali Ilhan
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt