In het jaarboek van school staat een foto van een hond: ja ook hij was bij alle lessen aanwezig - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In het jaarboek van school staat een…
Deze mysterieuze houtminiaturen uit de 16e eeuw zijn even klein als gedetailleerd Een banketbakker maakt van gewoon gebak kunstwerken... in het klein

In het jaarboek van school staat een foto van een hond: ja ook hij was bij alle lessen aanwezig

Door Skip Tromp de Haas
2.424
Advertisement

In de V.S. maar ook in andere delen van de wereld bestaat de gewoonte om een jaarboek van school te maken waarin doorgaans alle foto's van de leerlingen, leraren en iedereen die eraan mee heeft gewerkt om het jaar af te ronden. In het jaarboek van de high school in Falmouth in Virginia is de foto verschenen van een hond. Ook hij is het hele jaar naar school gegaan, samen met zijn baasje die aan diabetes type 1 lijdt.

De foto van de hond in het jaarboek is op internet gezet door een leerlinge. Het ging de wereld rond binnen enkele minuten.

Hij heet Alpha en helpt de 16-jarige Andrew Schalk bij het managen van zijn diabetes type 1

In de Verenigde Staten is het hebben van een hulphond voor mensen die lijden aan diabetes type 1 een mogelijkheid die er al jaren is. Er is gezien dat honden, mits ze goed zijn getraind, de diabeet kunnen waarschuwen wanneer de bloedsuikerwaarden plotseling gaat dalen of stijgen en doen dit door middel van hun reukvermogen. Hun ingrijpen blijkt behoorlijk belangrijk te zijn, zeker 's nachts wanneer het heel moeilijk letten is op de bloedsuikerschommelingen, het leven van van diegene loopt dan ernstig gevaar.

Advertisement

Dankzij de hulp van Alpha kon Andrew probleemloos naar school gaan.

Alpha volgde zijn baasje elke dag. Ze hebben elke dag de bus genomen en zijn elkaar nooit kwijtgeraakt. Dat hij in het fotoboek terechtkwam was gewoon doodnormaal.

"Alpha maakt van een chronische ziekte een positieve ervaring". Deze woorden zou je niet verwachten uit de mond van een 16-jarige jongen met diabetes.

Dit is een van de vele wonderen die honden kunnen verrichten in het leven van mensen. Niet altijd hoef je je neer te leggen bij een aandoening zoals dat in de lijn der verwachting ligt, het negeren ervan kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. De aanwezigheid van een huisdier, buiten dat ze verschillende dingen in het dagelijks leven er beter op maken helpen ze bij het omgaan bij een groot obstakel zoals diabetes.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt