Een ezel wordt gered na een overstroming... Zijn reactie wist miljoenen mensen in het hart te raken - Curioctopus.nl
x
Een ezel wordt gered na een overstroming...…
Dit is Rjukan, een plaats in Noorwegen die 6 maanden per jaar wordt verlicht met behulp van spiegels Prachtige vazen of bierglazen maken? Hier zie je hoe!

Een ezel wordt gered na een overstroming... Zijn reactie wist miljoenen mensen in het hart te raken

18 Februari 2016 • Door Sarah Nichele
7.917
Advertisement

Storm Desmond is de naam van een cycloon die in 2015 over het Verenigd Koninkrijk raasde en talloze delen van het land in desastreuze omstandigheden achterliet.

Het nieuws verspreide zich in razendsnel tempo over de hele wereld toen een video van de reporter Terese Mannion viraal ging. Vechtend tegen de huiveringwekkende wind waarschuwde de journaliste haar publiek: "Verlaat het huis niet tenzij dit echt noodzakelijk is. Neem geen risico's en kom absoluut niet in de buurt van de zee."

Terwijl de meeste luisteraars haar advies opvolgde, werd een ezel in de Ierse stad Killorglin gedwongen om zijn stal te verlaten door de extreme weersomstandigheden. 

Zijn eigenaar twijfelde geen moment en belde direct met de Ireland Animal Heaven Rescue.

Gelukkig kon deze op tijd worden gered en naar de oever worden gebracht na de heroïsche reddingsoperatie die werd vastgelegd op een paar indrukwekkende foto's.

via: dailymail

Animal Heaven Rescue bood hulp bij de redding van een arme ezel die vast is komen te zitten na een overstroming.

De eigenaar van de ezel twijfelde geen moment en belde Suzanne Gibbons, het hoofd van het centrum, om hulp. Een moedige man en fervente roeier, Mike Fleming, stelde zijn boot en vaardigheden ter beschikking om het dier te redden.

Advertisement

"Het was mijn laatste hoop. Ik besefte dat we snel en moedig moesten handelen", vertelt Suzanne. "Het was gevaarlijk, maar we hebben het gedaan!"

Na de redding werd de ezel naar het centrum gebracht, waar hij werd gedroogd, gevoed en verzorgd en waar hij een antibioticum kreeg toegediend om longontsteking te voorkomen: Suzanne verzekert de eigenaar dat de ezel snel weer de oude zal zijn!

De ezel werd vernoemd naar Mike, de naam van zijn redder."We konden hem geen betere naam geven!"

Advertisement

Maar de bijnaam van de ezel werd "de lachende ezel", vanwege de sympathieke en schijnbaar dankbare lach die het dier liet zien nadat hij was bekomen van de schrik en in veiligheid was gebracht.

Nadat hij was gedroogd, gevoed en behandeld met antibiotica ter voorkoming van longontsteking, verkeert Mike "de lachende ezel" nu in blakende gezondheid :-)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt