Een passagier heeft het moeilijk en wat deze stewardess daaraan doet ontroert miljoenen mensen - Curioctopus.nl
x
Een passagier heeft het moeilijk en…
Drie weken klimmen om te kunnen trouwen op de Everest leveren adembenemende foto's op van de romantische expeditie Zo krijg je een mooie vloer van boomstronkschijven zonder een fortuin uit te geven

Een passagier heeft het moeilijk en wat deze stewardess daaraan doet ontroert miljoenen mensen

11 Mei 2017 • Door Skip
4.697
Advertisement

Dit ontroerende verhaal speelt zich af in een vliegtuig waar de hostess Fan Xuesong  en een passagier genaamd Niu, 71 jaar oud, de hoofdrol spelen. De man werd niet zo heel lang geleden getroffen door een beroerte.

De hoogleraar emeritus medicijnen kreeg twee jaar daarvoor de verschrikkelijke kwaal. We zijn aan boord van de vlucht vanaf Zhengzhou naar Hainan in het zuiden van China.

Niu is verlamd. Hij kan niet lopen en kan maar amper zijn lepel in zijn hand houden. Fan ziet het dat de man het zo ontzettend moeilijk heeft en knielt ze voor hem om hem te helpen met eten.

De man die ontroerd is geraakt door dit vriendelijke gebaar barst in tranen uit.

De emoties en het gevoel van ontroering die door het aardige gebaar ontstonden namen niet alleen de overhand bij de oude professor van 71. Miljoenen mensen konden de menselijkheid van Fan waarderen.

Fan's oprechte en vriendelijke handelen raakte iedereen in het vliegtuig, allemaal ontroerd en geëmotioneerd. Een van hen heeft enkele foto's genomen en die op Weibo gezet een Chinees sociaal netwerk dat erg op Twitter lijkt.

Dit bewijs van warmte en respect oogstte veel waardering bij het publiek, zoveel zelfs dat Hainan Airlines dit verhaal heeft verteld.

Fan helpt Niu met eten, droogt zijn tranen en wacht geduldig tot de man klaar is met kauwen!

Meneer Niu reisde met zijn vrouw, maar hun plaatsen waren niet zo geschikt voor zijn handicap dus mocht hij in de eerste klas gaan zitten waar hij meer ruimte had. Van daaruit was het ook makkelijker om bij de toiletten te komen.

Advertisement

Fan is stewardess bij Hainan Airlines sinds 2004: 11 jaar werk, jaren goed besteed want ze had geleerd dat ouderen en zieken zoals meneer Niu, recht hebben op een speciale behandeling.

We zien het niet zo vaak zulke blijken van solidariteit zoals nu bij Fan en Niu. We zijn teveel opgeslokt door ons eigen leven stress, haast, zoveel zelfs dat de buitenwereld iets is dat je naar je hand moet zetten om als winnaar uit de bus te komen.

Als we nou eens een keer probeerden om ons heen te kijken dan zouden we zien hoeveel een glimlach of een warm gebaar of gewoon onze hulp echt de dag en zelfs het leven van iemand kan veranderen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt