6 dingen waar onze katten een HEKEL aan hebben, ook al kunnen ze ons dit niet vertellen! - Curioctopus.nl
x
6 dingen waar onze katten een HEKEL…
Een in een park achtergelaten hondje kan weer goed lopen dankzij de man die het heeft geadopteerd Miss Thailand bedankte haar moeder, die haar onderhield door als vuilnisvrouw te werken, op haar knieën

6 dingen waar onze katten een HEKEL aan hebben, ook al kunnen ze ons dit niet vertellen!

30 Maart 2016 • Door Sarah Nichele
11.952
Advertisement

Als je besluit om een huisdier te nemen, moet je goed beseffen dat het dier net als wij mensen zijn eigen behoeften, voorkeuren en grillen heeft...  

Viervoetige vrienden, zoals katten, zijn zeer gevoelig voor ons gedrag of voor veranderingen die we aanbrengen in het dagelijkse leven, en dus is het goed om je huisdier goed te leren kennen om stressvolle situaties voor het dier te voorkomen.

Hier volgt een lijst van de meest voorkomende fouten die we begaan ten opzichte van onze katten en die zij van nature verafschuwen: als je deze fouten voorkomt, ben je verzekerd van hun oneindige liefde.


foto: karen r

1) Een te harde stem
Praat met een zachte stem als je je kat iets wilt aanleren. Van schreeuwen worden ze nerveus en vallen ze juist in de herhaling van hun afkeurenswaardige gedrag. Katten hebben net als honden een sterker ontwikkeld gehoord dan ons gehoor, dat kan worden aangetast door te harde klanken en geluiden. 

2) Verwachten dat een kat zich net zo gedraagt als een hond
Honden en katten zijn twee verschillende huisdieren met hele andere karaktereigenschappen. Het is de taak van het baasje om deze verschillen te erkennen en te respecteren. Je kunt katten niet iets aanleren door ze te belonen net als bij honden. De ene kat is bereid om iets aan te leren en de andere niet: je moet een kat nooit dwingen!

3) Vermijd droogvoer
Omdat katten van oorsprong savanne- en woestijndieren zijn, zijn ze gewend om niet veel te drinken en onttrekken ze vocht uit hun prooi. Wissel droogvoer af met natvoer om deze oorspronkelijke omstandigheden zo goed mogelijk na te bootsen.

4) De waterbak
Katten houden er niet van om stilstaand water te drinken. Plaats bij voorkeur een drinkfontein met stromend water in plaats van een normale waterbak.

5) Niet elke dag borstelen
Katten zijn onafhankelijke dieren die graag hun eigen vacht verzorgen. Het is dus niet nodig om ze elke dag te borstelen.

6) Vermijd een vieze kattenbak
Katten zijn veel gevoeliger voor geuren dan mensen. Verschoon de kattenbak zo vaak mogelijk, ook als je zelf misschien het idee hebt dat de geur nog niet ondraaglijk is.

  

Tags: DierenKattenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt