6 kleine trucs waarmee ook niet-fotogenieke mensen goed voor de dag komen op een foto: het resultaat is verbijsterend! - Curioctopus.nl
x
6 kleine trucs waarmee ook niet-fotogenieke…
Geleidhond wijkt niet van de zijde van zijn baasje, ook niet bij ziekenhuisopname: Dat is pas liefde! Wetenschappers hebben ontdekt dat je alle chocolade kan eten die je maar wilt: dit is waarom

6 kleine trucs waarmee ook niet-fotogenieke mensen goed voor de dag komen op een foto: het resultaat is verbijsterend!

02 Mei 2016 • Door Sarah Nichele
4.962
Advertisement

We hebben allemaal weleens gehoord dat de camera dik maakt, en de meeste van ons hebben deze opvatting klakkeloos overgenomen zonder er zelf onderzoek naar te doen of iets dergelijks.

Waardoor je misschien wat voller lijkt op tv (of beter gezegd, waarom je lichaamsverhoudingen plotseling anders lijken), ligt niet aan de camera, maar ook het licht en het perspectief. Er bestaan echter een aantal trucs om toch nog leuker voor de dag te komen op een foto of de televisie.

Fotograaf Jodee Ball laat ons deze trucs graag zien, zodat we ons nooit meer lam hoeven te schrikken of ons hoeven te schamen om onze foto te publiceren op Facebook. 

Neem geen stijve houding aan, ontspan en leun met je gewicht op één been.

Draai je een kwartslag om in de richting van de camera om de gevreesde T-vorm, die wordt gecreëerd met je schouders en je borst, te vermijden.

Advertisement

Plaats je handen soepel en delicaat in het gezicht, zonder een onnatuurlijke en geforceerde houding aan te nemen

Als je je armen over elkaar doet, zorg er dan voor dat beide handen goed zichtbaar zijn en niet verdwijnen onder een arm of in een zak. Laat je schouders iets zakken om te voorkomen dat je eruit ziet als een soldaat die op wacht staat.

Een gebogen knie zorgt voor een gebogen lijn wat tot een harmonieus en subtiel geheel leidt.

Advertisement

Je hoofd optillen helpt niet alleen om je nek te verbergen, het zorg ook voor een open en ontspannen gezichtsuitdrukking.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt