De kalmte potjes: ontdek de techniek die ouders over de hele wereld helpt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De kalmte potjes: ontdek de techniek…
10 manieren hoe een kat zegt van je te houden...ook als u zich er niet bewust van bent Zij zet shots op het internet van haar aparte

De kalmte potjes: ontdek de techniek die ouders over de hele wereld helpt

7.470
Advertisement

Opvoedster,wetenschapster, arts,filosoof: Maria Montessori 's leven is allesbehalve gewoon geweest. Bekend in de wereld door de revolutionaire lesmethode waar haar naam aan wordt ontleent, is haar succes te danken aan de technieken die ze gebruikt om kinderen te educeren, waarbij ze verantwoordelijk worden voor hun eigen daden. Deze methode motiveert het zelfvertrouwen op te bouwen welke nodig is om een harmonieuze en evenwichtige persoonlijkheid te ontwikkelen.

Een van de meest merkwaardige en verrassende ideeën geïnspireerd door haar methode is de " rust jar", een eenvoudige techniek die wordt gebruikt om kinderen te kalmeren en de controle te behouden over buitensporig gedrag. 

De kalmte pot

Zoals de naam al doet vermoeden, is het doel van deze methode om de stemming van het kind te kalmeren tijdens huilbuien, met behulp van een eenvoudige glazen pot met gekleurde glitters erin. 

Door te schudden, ontstaat er een beetje " magic " : de helderheid van de inhoud trekt de aandacht van het kind en helpt hen om zich te kalmeren, wat motiveert om te kunnen luisteren. Eenmaal weer rustig, zal het makkelijker zijn voor het kind om de reden van zijn woede of verdriet uit te leggen. 

Advertisement

Het is geen straf, maar een techniek

Het potje met rust is een eenvoudige techniek die stress managed, en  effectief werkt. De methode is ontworpen voor kinderen en een middel wat u zal helpen binnen de educatie. Het mag niet worden gebruikt als een bedreiging of als straf. 

Maria Montessori heeft opgemerkt dat de pot het toestaat ​​om de aandacht van het kind naar het huidige moment te verplaatsen.

Als het kind spanning ervaart, zal de hartslag en ademhaling versnellen.

Door zich op de langzame val van het glitter te focussen, kalmeert het kind zich.

De ideale leeftijd om deze methode te gebruiken is tussen de 2 en 5 jaar oud.

Het recept voor een kalmte potje

Een kalmte potje maken is simpel, we verzamelen de volgende ingrediënten: 

  • 1 glazen pot met dop
  • 1 of 2 eetlepels glitterlijm
  • 3 of 4 theelepels glitter
  • 1 druppel kleurstof
  • warm water

De te gebruiken hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van de pot. 

Giet het hete water in de pot met de glitterlijm en meng ze, zodat de glitters zijn verspreid in het water. 

Voeg de glitter en een druppel kleurstof toe en roer opnieuw. Om te voorkomen dat de potten kunnen worden geopend, draai hen goed dicht en laat dan een beetje ruimte over zodat er geschud kan worden.   

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt