Laat je kindje NOOIT rechtop zitten in een autostoel: deze vrouw legt uit waarom - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Laat je kindje NOOIT rechtop zitten…
De meest aangrijpende beelden van 2015 die je anders doen kijken naar de mensheid Een jongen vindt een tak op straat: hier zie je hoe hij deze tak nieuw leven inblaast

Laat je kindje NOOIT rechtop zitten in een autostoel: deze vrouw legt uit waarom

43.981
Advertisement

Na het verlies van hun zoontje door nalatigheid van het kinderdagverblijf, zijn de familie Dodd en andere ouders in dezelfde situatie bij elkaar gekomen om te praten over positionele verstikking van baby's en kinderen tot 2 jaar.

Het is hun wens om te voorkomen dat de tragische gebeurtenis die zij hebben doorgemaakt wordt herhaald in andere gezinnen, omdat dergelijke ongelukken voorkomen kunnen worden als er een aantal eenvoudige voorzorgsmaatregelen worden getroffen.

via: kfor.com

Trek een les uit hun verhaal

foto: edmondsum

Als Derek en Ali Dodd hun zoontje Shepard achterlaten bij het kinderdagverblijf, hebben ze geen reden om zich zorgen te maken over zijn veiligheid, maar een fatale fout zou hun leven voorgoed veranderen.

Een medewerkster van het kinderdagverblijf liet de kleine Shepard die dag slapen in een autostoel in plaats van in een bedje. Toen ze twee uur later terugkwam, was het kindje blauw aangelopen. Er werd snel een ambulance gebeld, maar het mocht niet meer baten. De kleine Shepard was overleden.

 

Een sluipmoordenaar

Niet iedereen is zich ervan bewust dat kinderen (maar ook volwassenen) kunnen overlijden door een verkeerde houding.

Er kan verstikking optreden als onze ribbenkast door een verkeerde lichaamshouding wordt belemmerd om uit te zetten en goed te ademen.

Advertisement

Dit soort verstikking treedt meestal op bij personen met een handicap, oudere mensen, personen die het bewustzijn verliezen en zeer jonge kinderen.

Sommige ouders zijn zich hier misschien wel van bewust, maar het zou goed zijn als er over werd gepraat, zodat iedereen leert over de risico's van een slechte houding.

 

De familie Dodd werd verscheurd door de tragische gebeurtenis, maar proberen hun verdriet te overkomen door energie te steken in het bewustmaken van mensen van de risico's van een verkeerde houding bij baby's en kleine kinderen, zodat dergelijke ongevallen zich niet meer blijven herhalen.

Ze waren niet de enige

Na hun campagne begonnen ook andere mensen die hetzelfde hadden meegemaakt het gebrek aan informatie over dit onderwerp (positionele verstikking) aan de kaak te stellen, zoals Jennifer Albrught.

Haar dochtertje Emily overleed door verstikking toen zij in haar stoeltje zat terwijl Jennifer bezig was met het huishouden.

"Ik was voorzichtig en zij was veilig en stil. Ik heb er geen moment bij stilgestaan dat ze aan het stikken was en ik herkende de symptomen niet totdat het te laat was. Ik zal mezelf nooit vergeven, maar alle ouders kunnen dezelfde fout maken als ze hier niet over zijn geïnformeerd."   

Informatie is de beste manier om een tragische gebeurtenis te voorkomen

Als een kindje op een stoel zit, moet hij zelf het gewicht van zijn eigen lichaam dragen. Deze ineengedoken houding, die we normaal gesproken zien bij kinderen, moet worden gecorrigeerd om verstikking te voorkomen. Het hoofd is te zwaar en de nekspieren zijn nog te zwak, waardoor het kindje het hoofd niet rechtop kan houden en de luchtwegen langzaam worden samengedrukt.  

Om deze reden hebben autostoeltjes veiligheidsgordels die over de schouders van het kindje lopen; dus niet alleen om te voorkomen dat het kindje uit het stoeltje kan vallen, maar ook om te voorkomen dat het kindje een verkeerde houding kan aannemen.

We hopen dat de tragische dood van de kleine Shepard en de informatiecampagne van de familie Dodd zullen bijdragen aan een drastische vermindering van het aantal kinderen dat overlijdt als het gevolg van deze verschrikkelijke vorm van verstikking. 

Tags: KinderenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt