Dit lijkt een gewone bakstenen muur, maar er zit iets kleins op... dat een verhaal vertelt - Curioctopus.nl
x
Dit lijkt een gewone bakstenen muur,…
Deze machine maakt van zeewater drinkwater door middel van een simpel en goedkoop proces 8 veelvoorkomende producten die (Haast) geen houdbaarheidsdatum hebben

Dit lijkt een gewone bakstenen muur, maar er zit iets kleins op... dat een verhaal vertelt

21 Mei 2018 • Door Skip
1.747
Advertisement

David Zinn is een Amerikaanse illustrator die het meest 'broze' materiaal gebruikt: krijt. Deze kunstenaar begon in 2001 op de straten van Ann Arbor, de stad waar hij geboren is, in de staat Michigan. Op stoepen en straathoeken tekent hij dingen met kleurkrijtjes.

"Mijn carrière begint bij een voorliefde voor tekenen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om kunst als middel te gebruiken om verschillende problemen mee op te lossen, of dit nu een gecompliceerd globaal probleem is of gewoon een sippe spleet in de stoep", zegt David, die met zijn vermakelijke en kleurrijke kunst echte verhalen heeft gemaakt, met terugkerende figuren zoals Sluggo, een kleine alien, of het gevleugelde varkentje Filomena, die centraal staan in de leuke mini-scenes op de stoepen in de stad.

via: David Zinn

David heeft jarenlang als tekenaar gewerkt en zijn de bewoners van Ann Arbor en zijn de naburige steden er op een prettige manier aan gewend om op zijn tekeningen te stuiten die op trottoirs en muren verschijnen.

Advertisement

Terugkerende figuren zijn Sluggo, een kleine opstandige alien en Filomena, een varkentje met vleugels.

Advertisement

Hij maakt met krijt en houtskool verhaaltjes op de meest onverwachte plekken in de stad.

Advertisement

David maakt al zijn werk spontaan, zonder te plannen van tevoren. Hij laat het liever gebeuren dat het moment en de situatie hem inspiratie geven.

Advertisement

Zijn ontwerpen zijn klein, dus als je niet oplet loop je de kans dat je ze niet over het hoofd ziet.

"Mijn beste werk komt in me op wanneer ik gewoon een wandeling maak met mijn krijtjes op zak, zonder te weten of ik die dag überhaupt wel iets zal tekenen. Zo helpt de plek mij ontzettend en hoef ik me niet te forceren om per se iets te maken."

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt