x
Minuscule kamers gebouwd in de putten…
Ze besluit om haar oude bungalow onder handen te nemen: 2 maanden later lijkt de bungalow wel uit een tijdschrift te komen! Ze zijn al 73 jaar getrouwd. Toen zij overleed, bleef hij niet lang alleen achter...

Minuscule kamers gebouwd in de putten van de stad. De reden? Ons bewust maken van een verschrikkelijke en actuele werkelijkheid...

11 Juni 2016 • Door Sarah Nichele
4.008
Advertisement

De kunstenaar Biancoshock die woont en werkt in Milaan is zich ervan bewust dat smalle en geheime ruimtes zeer fascinerend zijn en om deze reden koos hij voor de verlaten putten van de wijk Lodi in Milaan om zijn werk te exposeren. Hij bouwde geheime kamers in de putten die hij volledig inrichtte.

De reden hiervoor is alles behalve oppervlakkig: Biancoshock wil ons hiermee herinneren aan het feit dat er tot op heden mensen zijn die gedwongen zijn om te leven in de riolen van de stad, zoals in Boekarest of Las Vegas.

Meestal zijn het kinderen die het land illegaal zijn binnengekomen, bestemd voor de prostitutie en de mensenhandel, die hier letterlijk en metaforisch gezien onder de armoedegrens eindigen.  


De werken van deze artiest zijn fascinerend vanwege het schrille contrast tussen de mooi ingerichte ruimtes en de aangetaste putten waarin deze kamers zijn gevat.

De reeks putten die zijn ingericht als kamer heeft de naam "Borderlife" gekregen en staat symbool voor de mensen zonder naam en zonder identiteit die noodgedwongen in de riolen van de stad moeten leven.

Advertisement

De reeks bestaat momenteel uit drie kamers: een badkamer, een keuken en een woonkamer.

Met "Borderlife" speelt de kunstenaar met de woorden "life"(leven) en "borderline" (grenslijn) om een onacceptabele werkelijkheid in bepaalde delen van de Europese Unie mee aan te duiden...

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt