Onbeperkte en betaalde vrije dagen: dit bedrijf bevordert zo het welzijn van de werknemers

Janine image
door Janine

20 April 2022

Onbeperkte en betaalde vrije dagen: dit bedrijf bevordert zo het welzijn van de werknemers
Advertisement

Het welzijn van de werknemers zou een prioriteit moeten zijn voor elk bedrijf. Werken in een vreedzame omgeving, waarin werknemers worden beschermd en gerespecteerd, is een voorrecht dat vandaag - helaas - slechts aan enkelen is voorbehouden. Maar het bedrijfsbeleid van Bitpanda werd al snel een voorbeeld, vooral op het gebied van fysiek en emotioneel welzijn. Voordat we je vertellen over de beslissingen die door het topmanagement zijn genomen, laten we je kort kennismaken met het bedrijf.

via Millionaire

Bitpanda

Bitpanda

Bitpanda is een Oostenrijks bedrijf, maar gevestigd in Wenen, dat zich bezighoudt met de handel en uitwisseling van cryptocurrencies. Het ontstond in 2014 dankzij de 3 oprichters: Eric Demuth, Paul Klanschek en Christian Trummer. In 2021 bedroeg het kapitaal van het bedrijf 4 miljoen dollar en bijna 500 medewerkers die vandaag exponentieel zijn toegenomen. Zoals je je kunt voorstellen, betekent de oprichter van zo'n groot bedrijf zijn dat je veel verantwoordelijkheden hebt, en Eric, Paul en Christian hebben besloten een welzijnsplan te implementeren. Het doel is om medewerkers meer flexibiliteit en vrijheid te bieden. Ongeacht hun rol en verantwoordelijkheidsniveau biedt Bitpanda haar medewerkers onbeperkte, volledig betaalde vrije dagen.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Naast onbeperkte vrije dagen wil Bitpanda ook vrijheid bieden in timemanagement. Medewerkers kunnen dan pauzeren of vrij nemen om eventuele problemen op te lossen. Flexibiliteit betekent voor Bitpanda ook altijd en overal kunnen werken: alle medewerkers krijgen de mogelijkheid om 60 dagen per jaar waar dan ook te werken en ervoor te zorgen dat 80% van de werkuren gelijktijdig met de rest van het team worden gedaan. Het bedrijf heeft ook grote interesse getoond in nieuwe ouders: het garandeert 20 volledig betaalde weken voor zowel moeders als vaders. Eric Demuth, mede-oprichter van Bitpanda, zei: “We willen dat Bitpanda de plek is waar onze mensen kunnen groeien en gelijke tred kunnen houden in een van de meest uitdagende en snelgroeiende sectoren. Met onze nieuwe aanpak op basis van flexibiliteit willen we er zeker van zijn dat iedereen de mogelijkheid heeft om na zeer drukke periodes even tot rust te komen en het beste van zichzelf te geven”.

Advertisement