In Uruguay is een brug in cirkelvorm gebouwd: de reden is fascinerend - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In Uruguay is een brug in cirkelvorm…
Een boer ontdekt zonder het te weten de grootste grot in de wereld: de binnenkant is prachtig Een heerlijk geurend bad zonder het gebruik van chemische spullen? Hier is een geweldige doe-het-zelf oplossing

In Uruguay is een brug in cirkelvorm gebouwd: de reden is fascinerend

Door Romy Mortier
6.138
Advertisement

Enige tijd geleden zagen we hoe een brug buiten het uitvoeren van zijn praktische functie, een mooi architecturaal element in harmonie met het landschap kan vormen. Een ronde brug hebben we echter nog nooit gezien, totdat de bouw van een cirkelvormige brug in 2015  is ontworpen door architect Rafael Viñoly.

De structuur bevindt zich op het natuurreservaat en toevluchtsoord voor vogels in Uruguay de Laguna Garzón, tussen de steden Maldonado en Rocha. Het doel van de brug is natuurlijk om de twee steden zo eenvoudig en snel mogelijk te verbinden, maar de vorm van de brug lijkt in de tegenovergestelde richting te gaan.  

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een eenvoudige cirkel op de zee, maar zo simpel is het niet.

Het circulaire platform verplicht automobilisten te vertragen, waardoor de motor minder lawaai en vervuiling produceert, ten aanzien van de vele vogels welke door de aangrenzende kusten ontvangen worden.

Advertisement

Daarnaast kunnen de bestuurder en de passagiers door vaart te minderen optimaal genieten van het landschap op een rustige en ontspannen manier. De visuele effecten zijn werkelijk waar verbluffend.

" De ronde vorm van de brug werd ook zo ontworpen dat hij zich op een harmonieuze manier aan de omgeving kon aanpassen ", aldus de architect.

 

Afgezien van het feit dat de brug ook ruimte in de natuur inneemt, is de bouw van een aantal faciliteiten noodzakelijk, zoals de brug tussen Maldonado en Rocha. Het belangrijkste is dat er rekening gehouden wordt met de gedachte dat we plek in de natuur bezetten, en dat dit dus vanuit een diep respect voor deze uitgevoerd wordt. 

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt