Een architect is 55 jaar bezig geweest met het voltooien van zijn huis... maar het was allemaal de moeite waard! - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een architect is 55 jaar bezig geweest…
15 katteneigenaren die een absolute miskoop hebben gedaan 10 dagen lang volgde een fotograaf een wolf en een beer: hij kon zijn ogen niet geloven!

Een architect is 55 jaar bezig geweest met het voltooien van zijn huis... maar het was allemaal de moeite waard!

Door Sarah Nichele
3.618
Advertisement

Jim Olsen is een internationaal bekende architect en oprichter van het beroemde architectenbureau Olson Kundig Architects gevestigd in Seattle. In 1959, toen hij slechts 19 jaar oud was, begon hij met het ontwerpen van zijn eigen huis aan het Long Branch meer in Washington. In het oorspronkelijke ontwerp was het huis erg klein (slechts 14 m2), maar na verloop van tijd heeft hij zijn plannen nogal uitgebreid.

In de loop van de decennia heeft Jim met veel liefde en geduld nieuwe details toegevoegd en het is fascinerend om te zien hoe de verschillende lagen van design harmonieus worden samengebracht in dit huis, dat is uitgegroeid tot een lust voor het oog om naar te kijken. 

Hier volgt een fotoreeks van het huis in al zijn glorie.

 

Het huis past perfect in de natuurlijke omgeving. Hout en eenvoudige vormen overheersen het geheel.

Het plan van de architect was niet om een fort te bouwen, maar een 'open' plek in contact met de buitenwereld.

Advertisement

Voor Jim was het contact tussen architectuur en natuur van fundamenteel belang: de vloer van het huis strekt zich nog enkele meters uit naar buiten toe en gaat geleidelijk over in de bodem van het bos.

Ruime terrassen nodigen de bewoner uit om tijd buitenshuis door te brengen en te genieten van de uitgestrekte open ruimte.

Door de jaren heen heeft de natuur ook zijn steentje bijgedragen aan het huis.

Advertisement

Binnen bevindt zich een minimum aan inrichting, om ervoor te zorgen dat de focus op de de buitenkant van de muren gericht blijft.

De stoel en het bureau 'kijken' naar buiten: dit huis is een ode aan de natuur.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt