Hij Voegt 3 Zeecontainers Samen En Maakt Er Een Villa Met Schitterende Ruimtes Van - Curioctopus.nl
x
Hij Voegt 3 Zeecontainers Samen En Maakt…
Deze Man Lijkt Gewoon Door Te Sneeuw Te Wandelen, Maar Als Je 'M Van Boven Bekijkt, Verandert Alles Een Meisje Van 4 'Trouwt' Met Een 29-jarige Jongen. Schandalig? Welnee Dit Is Een Ontroerend, Schattig Verhaal

Hij Voegt 3 Zeecontainers Samen En Maakt Er Een Villa Met Schitterende Ruimtes Van

11 Oktober 2016 • Door Skip
87.939
Advertisement

Zeecontainers die zijn aangepast en omgetoverd zijn hip, zoals we dat al eerder zagen bij de Canadese ondernemer Claudie Dubreuil. Hier nog zo een innovatief voorbeeld van het Deense architectenbureau Arcgency. Het huis is gemaakt door 3 zeecontainers te hergebruiken volgens de principes van ecologische duurzaamheid die zo geliefd zijn in de Scandinavische architectuur. De gebruikte bouwmaterialen zijn gifvrij, herbruikbaar, en makkelijk demonteerbaar.

Ben je nieuwsgierig? Kom even kijken!

Het huis heeft zonnepanelen en een systeem dat regenwater opvangt. Het huis is 50% zuiniger in vergelijking met de energielabels van nieuwbouwwoningen.

Het interieur waar veel natuurlijk licht binnen kan komen, staat in het teken van flexibiliteit van de ruimtes, perfect zachte wittinten, helemaal volgens de Scandinavische stijl.

Advertisement

Op de begane grond bevindt zich het eetgedeelte en de ruime keuken. De wanden zijn bijna allemaal vervangen door ramen. De grens tussen binnen en buiten verdwijnt

Een gedeelte van het huis heeft een overloop, om niet het gevoel te geven dat je in de ruimte verdwijnt zoals je dat bij grote huizen hebt.

De verbinding tussen huis en de omliggende natuurlijke omgeving is een van de hoekstenen van de Scandinavische stijl. De hoogte van de vloer binnen is gelijk aan dat van de grond buiten.

Advertisement

Vanuit 3 zeecontainers als basis is het hele huis opgebouwd

De kamers zijn niet gescheiden door deuren. Het idee dat is aangehouden bij de bouw van dit huis is het Open Space-idee (oftewel een grote ruimte)

Advertisement

In totaal zijn er 4 slaapkamers, elk ruim 15 vierkant meter groot. Er zijn genoeg kamers om een werkkamer of een speelkamer voor kinderen van te maken.

Het grote raam in de wand heeft een dubbele functie, namelijk het licht laten schijnen op de trap en om de kinderen in de gaten te houden zonder hun kamer in te gaan.

Advertisement

Het houten frame aan de buitenkant dient als bescherming, en als bedekking voor het metaal van de container

Naast het uiterlijke, ontbreekt ook het functionele niet, waaronder het feit dat dit huis beschermd is tegen aardbevingen.

Wat ze met slechts 3 containers hebben weten neer te zetten is simpelweg fantastisch!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt