10 details in Disney films die aan je zijn ontsnapt en die je kindertijd op zijn kop zal zetten - Curioctopus.nl
x
10 details in Disney films die aan je…
15 foto's die bewijzen dat je met wilskracht alles kunt bereiken Het lijkt op een normale kerk, maar als je van gezichtspunt verandert verdwijnt deze kerk

10 details in Disney films die aan je zijn ontsnapt en die je kindertijd op zijn kop zal zetten

19 April 2016 • Door Sarah Nichele
6.550
Advertisement

Heb jij de Disney klassiekers ook helemaal grijsgedraaid en zou je nu nog een scene uit Assepoester op kunnen dreunen als iemand je daar om vroeg? Wij zijn ervan overtuigd dat, ondanks de frequentie waarmee je de Disney films misschien bekeek, je sommige verrassende details toch nog over het hoofd hebt gezien: niet vanwege je waarnemingsvermogen of iets dergelijks, maar er zijn een aantal verborgen links te vinden tussen de verschillende Disney figuren. We zullen er hier een aantal voor je onthullen!  

Hercules is de oudoom van Ariel

foto: Disney

Ariel is de dochter van Triton en Hercules de zoon van Zeur. Koning Triton is de broer van Poseidon die volgens de Griekse mythologie de broer van Zeus is. Hierdoor is Hercules dus nauw verwant met de kleine zeemeermin.

Het lievelingsboek van Belle is Aladdin

foto: Disney

"Maar het is mijn lievelingsboek. Verre landen, zwaardgevechten, tovenaars, een vermomde prins en ...".

"O! Is het niet verbazend?
Het is mijn lievelingsboek, omdat ?- kijk hier. Zij hem ooit eens zal krijgen
Maar ze weet nog niet dat het gebeurt in hoofdstuk vier."

Belle heeft het hier over het verhaal van Aladdin, waarin de heldin er pas aan het einde van het verhaal achterkomt wie haar grote liefde in werkelijkheid is. 

Advertisement

Andy's moeder is de oorspronkelijke eigenaar van Jessie

foto: Disney

De hoed van Andy uit Toy Story 1 is dezelfde hoed die wordt gedragen door Jessie in Toy Story 2. Maar hoe kwam die hoed dan in handen van Andy? Waarschijnlijk gaf mevrouw David, Andy's moeder, de hoed aan Andy toen hij nog klein was, wat zou betekenen dat de moeder van de hoofdrolspeler uit Toy Story de eerste eigenaar van Jessie was

Kapitein haak doodde de moeder van Ariel

foto: Disney

Een van de zeemeerminnen waar Peter Pan mee bevriend is, lijkt erg op Athena, de moeder van Ariel: ze heeft hetzelfde rode haar en dezelfde smaragdgroene staart. Kapitein Haak was bang voor zeemeerminnen en in het tweede deel van De Kleine Zeemeermin wordt er verteld dat Athena was gedood door een kwaadwillige piraat. 

Jane van Tarzan is het kleinkind van Belle uit "Belle en het Beest"

foto: Disney

Ze lijken fysiek erg op elkaar en ze vallen allebei voor een "ruwe" man. Jane toont vriendelijkheid en geduld aan Tarzan, zoals Belle dat deed met het Beest. Nog niet overtuigd? Het theeservies waar Jane gebruik van maakt is exact hetzelfde als het servies uit Belle en het Beest.  

De ouders van Anna en Elsa stierven op de trouwdag van Rapunzel

foto: Disney

De regisseuse van Frozen, Jennifer Lee, vertelde in een interview met Reddit dat de koning en koningin van Arendelle stierven toen zij op weg waren naar een bruiloft in een naburig koninkrijk. Het echtpaar Rapunzel en Eugene was aanwezig op de dag dat Elsa werd gekroond. Hun huwelijk vond drie jaar eerder plaatst en de ouders van Anna en Elsa stierven drie jaar geleden. Toeval?

Het schip op de bodem van de zee in De Kleine Zeemeermin, was het schip van de koning en koningin uit Frozen

foto: Disney

Het koninkrijk Arendelle ligt in Noorwegen en het koninkrijk van Rapunzel ligt in Duitsland. De kleine zeemeermin beleefde haar avonturen aan de kust van Denemarken, wat tussen Noorwegen en Duitsland ligt en dus op de route ligt die het schip van het koningspaar uit Arendelle nam op weg naar de bruiloft van Rapunzel en Eugene.

Tarzan is de broer van Anna en Elsa

foto: Disney

In een interview met Reddit vertelde de regisseuse van Frozen, Jennifer Lee, het volgende: "Volgens Chris (Chris Buck, co-regisseur van Frozen en regisseur van Tarzan) zijn de koning en koningin van Arendelle niet omgekomen tijdens de schipbreuk. Ze spoelden aan op een onbewoond eiland, waar de koningin het leven schonk aan een zoon. Kort daarna werd het gezin aangevallen door een luipaard en alleen de baby overleefde de aanval." Anna en Elsa hebben dus vermoedelijk een broer: Tarzan!  

Carl sterft aan het begin van Up

foto: Disney

In de eerste 5 minuten wordt het liefdesverhaal van Carl en zijn vrouw op zeer realistische wijze verteld. De rest van de film is echter doordrenkt van magische elementen. De meest waarschijnlijke hypothese is dat Carl sterft aan het begin van de film en blijft zoeken naar zijn vrouw in het hiernamaals.

Aladdin is een verhaal dat werd verzonnen door een handelaar die graag zijn lamp wilde verkopen

foto: Disney

Aan het begin van de film zien we een sluwe handelaar die erop uit is om al zijn koopwaar te verkopen. Zijn laatste redmiddel om het publiek ervan te overtuigen dat dit niet zomaar een lamp was en dus vertelt hij het verhaal van Aladdin.

Tags: Nieuwsgierig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt