Hij maakt een foto van een Syrisch kind: het gebaar dat dit kind maakt, raakt je diep in het hart - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij maakt een foto van een Syrisch kind:…
20 onbetwiste Street Art meesterwerken uit 2015 Deze kleine egels zijn in de steek gelaten, maar er staat al een nieuwe moeder klaar om ze te verzorgen!

Hij maakt een foto van een Syrisch kind: het gebaar dat dit kind maakt, raakt je diep in het hart

Door Sarah Nichele
4.816
Advertisement

Toen René Schulhoff, lid van het Rode Kruis, besloot om een foto te maken van een Syrisch kindje in een vluchtelingenkamp in Jordanië, was het nooit zijn bedoeling om het kind angst aan te jagen. Het kind verwart de camera voor een wapen en brengt instinctief haar armen in de lucht als teken van overgave, met een blik van verdriet en angst in haar ogen die hartverscheurend is. 

Veel Syrische kinderen zijn opgegroeid in oorlog en hebben alleen oorlog gekend. In plaats van gekke bekken trekken voor de camera, zoals andere kinderen van haar leeftijd, ziet het kind de camera aan voor een wapen. Doodsbang steekt ze haar handjes in de lucht om zich over te geven.

Het recht op een zorgeloze kindertijd vol met spelen en plezier maken werd hen afgenomen. Het dagelijkse leven van Syrische kinderen bestaat uit angst en de gruwelheden en wreedheid van oorlog. 

Tags: OorlogKinderen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt