Het dorp is vernietigd door modder: het gebaar van een brandweerman heeft de hele wereld geraakt. - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het dorp is vernietigd door modder:…
Ondanks alle moeilijkheden,adopteert deze jongen een vos om haar te redden van een vreselijk lot. De familie liet hem in de steek omdat ze geloofden dat hij van de duivel bezeten was: na 2 maanden van genegenheid en zorg heeft hij eindelijk het leven dat hij verdient

Het dorp is vernietigd door modder: het gebaar van een brandweerman heeft de hele wereld geraakt.

Door Romy Mortier
10.694
Advertisement

In November 2015 werd het kleine Braziliaanse dorpje Bento Rodrigues getroffen door een immense overstroming van modder geprovoceerd  door de breuk tussen twee dijken in een ijzermijn. Een dramatische gebeurtenis welke het overlijden van 4 personen heeft veroorzaakt, de verdwijning van 28, om het nog niet te hebben over de 500 personen die door deze ramp dakloos zijn geworden.

Tijdens dit drama, hebben de brandweermannen karakter getoond door vanuit het hart te opereren en zich niet alleen te bekommeren over de hulpbehoevende personen in kwestie, maar ook over de dieren welke wanhopig rondzwierven op zoek naar hun gezinnen.

De foto’s waarop de redding te volgen is van een hondje dat gevangen zit in de modder zijn de hele wereld over gegaan.

Vele omcirkelende dorpjes van Bento Rodrigues zijn ook hard getroffen door de natuurramp: de gemeente van Bento Rodrigues, welke 600 inwoners telt, heeft de zwaarste schade opgedaan.

Door in haast de meubels en waardevolle spullen te evacueren, zijn veel dieren alleen gelaten, niet in staat om te ontvluchten aan de modderstroom die in enkele minuten het hele dorp invaseerde.

Advertisement

De hoeveelheid dieren die het leven hebben moeten geven voor deze tragedie, is ontelbaar, gezien het grote aantal straatkatten en honden welke in de omgeving leven.

Er is echter een groot aantal honden en katten gered door de moedige krachten van de politie en vrijwilligers, die ondanks dat ze alles verloren zich niet terug hebben getrokken en zelf wilde handelen.

De modder maakte elke beweging onmogelijk, het blokkeerde de dieren en zette ze vast.

Advertisement

De dierenbescherming heeft er notie van gegeven dat veel geredde dieren een nieuw huisje hebben gevonden, maar ook nog een groot aantal is opgevangen in het asiel van Mariana, waar ze wachten op een adoptiefamilie.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt