x
Verboden ontspannen te rijden: zie hier…
14 briljante uitvindingen welke ons leven absoluut kunnen verbeteren 10 acties waarmee de kat zijn liefde aan ons communiceert, zonder dat we het beseffen

Verboden ontspannen te rijden: zie hier 7 wegen die behoren tot de gevaarlijkste in de wereld

24 Juli 2016 • Door Romy Mortier
44.430
Advertisement

Rijden kan zeer plezierig zijn, en voor degenen die het graag doen, ook heel ontspannend. Maar op de straten die we vandaag presenteren zou niemand zich ooit mogen ontspannen of van het omringende landschap kunnen genieten, welke adembenemend kunnen zijn. Deze 7 behoren tot de gevaarlijkste wegen in de wereld, waar automobilisten alle aandacht erbij moeten houden en zo voorzichtig mogelijk zullen moeten besturen. Houd hier rekening mee als je ooit op deze wegen terecht zou komen... 


Fairy Meadows Road (Pakistan)

Smal, onregelmatig en zonder duidelijk aangegeven grenzen. Fairy Meadows Road is gelegen aan de voet van een van de hoogste bergen ter wereld. 

Advertisement

Carretera de los Yungas (Bolivia)

Beter bekend als " schoorsteen de la muerte '. Per jaar verongelukken er 200 tot 300 mensen. Aan de ene kant van de weg ligt de wand van de berg, de andere kant de klif. 

Guoliang Tunnel (China)

Slechts 4 m breed, wordt deze weg door de lokale bevolking "de weg die geen fouten vergeeft" genoemd. Over de gehele lengte van de weg zijn er uitsteeksels te vinden op de buitenste rotsmuren, waar alleen een zwakke belichting mogelijk is. 

Advertisement
Advertisement

Zozila (India)

9 km lang en gelegen op 3500 meter hoogte, het grootste gevaar ligt in het vermijden van het vee. 

Tianmen Shan Big Gate (China)

De route heeft een indrukwekkend aantal bochten( 99 ) ten opzichte van zijn lengte ( 11 km ).

Advertisement

Passage du Gois (Frankrijk)

Gelegen aan de Atlantische kust, wordt deze route dagelijks maar een paar uur geopend. Twee keer per dag loopt hij over door hoge wateren, en onder water staan met de auto moet geen prettige ervaring zijn! 

foto: marc bourbon

Million Dollar Highway (Verenigde Staten)

Aangelegd in de late jaren (18)80, zonder enige standaard beveiligingsmaatregelen (zoals bijvoorbeeld een vangrails), strekt deze weg zich ongeveer 40 km door Colorado heen.  

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt