Ze zijn al 73 jaar getrouwd. Toen zij overleed, bleef hij niet lang alleen achter... - Curioctopus.nl
x
Ze zijn al 73 jaar getrouwd. Toen zij…
Minuscule kamers gebouwd in de putten van de stad. De reden? Ons bewust maken van een verschrikkelijke en actuele werkelijkheid... Hij was op zoek naar een nieuwe manier om bruidsparen te fotograferen: na jarenlang proberen, is het eindresultaat prachtig!

Ze zijn al 73 jaar getrouwd. Toen zij overleed, bleef hij niet lang alleen achter...

11 Juni 2016 • Door Sarah Nichele
19.647
Advertisement

In vergelijking met 50 jaar geleden leven we nu totaal anders. Er is veel veranderd sindsdien, misschien ook wel in de liefde. Oud worden aan iemands zijde lijkt iets te zijn uit vervlogen tijden en eeuwigdurende liefde lijkt alleen nog in films voor te komen. 

Helen en Joe Auter, die meer dan 70 jaar met elkaar als man en vrouw door het leven gingen, zijn een voorbeeld van de ware betekenis van eeuwige liefde en hoewel je misschien een traantje weg zal moeten pinken bij hun verhaal, geeft hun verhaal toch ook wel hoop voor de toekomst.  


Toen Helen na 73 jaar huwelijk haar ogen voor altijd sloot, vond Joe haar in de stoel waar ze altijd in zat. Hij besefte dat zijn geliefde vrouw was overleden en fluisterde door zijn tranen heen: "Helen, bel me als je thuis bent".

Ze trouwden in 1941 en deelden meer dan alleen hun leven samen: geen van beide kon zich een dag zonder de ander voorstellen. Joe overleed dan ook iets korter dan 28 uur na zijn vrouw.

Advertisement

Op 100-jarige leeftijd besloot Joe dat hij zijn vrouw achterna zou gaan. Het koppel laat 9 kinderen achter, waarvan het oudste kind 72 jaar is. Dit verhaal laat ons zien wat het betekent om je echt te binden aan een persoon, zo diep dat je kan sterven door zijn of haar afwezigheid.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt