weg met de gifstoffen: zo kan je je longen reinigen en van nicotine ontdoen

door Skip

28 Januari 2017

weg met de gifstoffen: zo kan je je longen reinigen en van nicotine ontdoen
Advertisement

Volgens het National Cancer Institute is tabak de hoofdoorzaak van verschillende vormen van kanker (longen, strottenhoofd, mond, slokdarm, darmen, lever). Meer dan 5 miljoen rokers ondervinden de gevolgen van de stoffen (meer dan 4,000 chemische stoffen, waarvan 250 schadelijk) die in sigaretten zitten.

Nicotine in het bijzonder is een van de chemische hoofdbestanddelen van tabak en wordt snel opgenomen door het lichaam en kan psychologische en fysieke afhankelijkheid veroorzaken. Longen absorberen 90% van de nicotine.

Vandaag proberen we te snappen hoe we de longen kunnen reinigen en kunnen ontgiften van deze stof, door het lichaam de gifstoffen uit te laten stoten die door tabak ontstaan.

Advertisement
weg met de gifstoffen: zo kan je je longen reinigen en van nicotine ontdoen - 1
Advertisement

Genoeg water drinken

Genoeg water drinken

Water helpt gifstoffen te verwijderen via zweet en urine en gaat het uitdrogende effect van nicotine tegen.

Fruit eten

Fruit eten

Vitamine C is naast het feit dat het de spijvertering bevordert en stress vermindert, een van beste natuurlijke stoffen die nicotine uit de bloedbaan kan verwijderen. Sinaasappels en kiwi zijn onder andere de beste bondgenoten voor gezonde longen. 

Groente eten

Groente eten

Selderij, courgette, broccoli, spinazie, wortels, aubergine en komkommers kunnen helpen de verslaving aan nicotine te verminderen. Probeer zoete groente te vermijden omdat het hoge suikergehalte de wens om te roken in de hand kan werken. Ook zorgen de vezels in groente en fruit voor een meer verzadigd gevoel en kan je steunen om van sigaretten af te blijven.

Brandnetel gebruiken

Brandnetel gebruiken

Brandnetel bevat hoge concentraties aan ijzer en helpt het lichaam de gifstoffen van tabak uit het lichaam te verwijderen.

Advertisement

Gember toevoegen aan eten en drinken

Gember toevoegen aan eten en drinken

Gemberwortel werkt ondersteunend bij de versterking van de longen en bronchiën helpt bij het verwijderen van de aanslag die door tabak veroorzaakt wordt. Een infusiethee gemaakt met gember is prima, die je in de loop van de dag kunt drinken.

Infusiedranken

Infusiedranken

Helpen bij het ontgiften van je mond en keel. Het beste zijn nog pijnboomnaalden, (ontgiftend) rozemarijn (ontstekingsremmend) en tijm (pijnverlichtend).

Advertisement

Eucalyptusdampen

Eucalyptusdampen

Breng twee bekers water aan de kook met eucalyptusblaadjes gedurende 5 minuten. Ga op een aangename plek zitten en houdt je hoofd boven het water en bedek je hoofd met een handdoek 15 minuten lang. Eucalyptus helpt je bij het openen van de luchwegen en vastzittend slijm op te hoesten.

Advertisement