16 spectaculaire verschijnselen door Moeder Natuur ondertekend waar jullie waarschijnlijk nog nooit van hebben gehoord ... - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
16 spectaculaire verschijnselen door…
Ze redden het leven van een wees stekelvarken ... maanden later bedankt zij hen op een schattige manier Zij gaan een grot binnen en vinden dan tekeningen van 30.000 jaar terug: deze ontdekking herschrijft de geschiedenis

16 spectaculaire verschijnselen door Moeder Natuur ondertekend waar jullie waarschijnlijk nog nooit van hebben gehoord ...

Door Romy Mortier
17.835
Advertisement

Er zijn natuurlijke verschijnselen geassocieerd met specifieke morfologische en klimatologische kenmerken van het gebied, terwijl anderen een zeldzaamheid vertegenwoordigen, veroorzaakt door mysterieuze omstandigheden en in sommige gevallen nog niet door de wetenschap verklaarbaar. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn prachtig en verrassend.

We hebben er 16 verzameld; van welk natuurlijke spektakel zou je absoluut meer willen zien?

De migratie van monarchvlinders (Mexico en de Verenigde Staten)

De jaarlijkse migratievlucht van monarchvlinders ( meer dan 4.000 km ) wordt bestudeerd door biologen en bewonderd door toeristen over de hele wereld.

 

De watervallen van Horsetail (Californië)

foto: flickr.com

De wateren van de Horsetail Falls van het Yosemite park in Californië zijn in februari getint met een roodachtig scharlaken door het effect van het zonlicht. Dit kleurenspel is prachtig.

 

Advertisement

Levende rotsen ( Chili)

De pyura chilensis heeft het uiterlijk van een rots, maar is in realiteit een ongewerveld zeedier.

 

Het " versteende " meer ( Tanzania)

foto: sfglobe.com

Lake Natron is een zoutwatermeer met een hoog gehalte aan gehydrateerd natriumcarbonaat in zijn water, deze stof maakt dat het water van het meer giftig is.

 

Bloemen woestijn ( Chili)

De Atacama-woestijn is een van de droogste woestijnen ter de wereld, maar àls er sprake is van zware regenval, wordt de woestijn omgetoverd in immense bloemenvelden.

 

Advertisement

Cocon bomen ( Pakistan)

In Sindh, Pakistan, hebben miljoenen spinnen hun toevlucht gevonden in  bomen toen de stad in 2010 verwoest werd door een overstroming. De spinnen hebben deze bomen omgetoverd tot enorme cocons waar ze in kunnen ontsnappen.

 

Vulkanische bliksems

Als er (door de krater van de vulkaan)  vulkaanuitbarstingen onder heldere wolken worden uitgezonden, kan het fenomeen eruitzien als een vulkanische bliksem.

 

Advertisement

Lensvormige wolken

Lensvormige wolken hebben een hele bijzonder vorm. Ze zijn vergelijkbaar met hoe wij ons een buitenaardse vliegende schotel voorstellen. Ze vormen zich voornamelijk in de buurt van bergketens, op grote hoogten en compleet geïsoleerd van andere wolken.

 

Eucalyptus bomen met alle kleuren van de regenboog (Australië )

De stam van de zogenaamde Rainbow Eucalyptus neemt heldere kleuren op tijdens dat hij ​​opgroeit. De schors pelt af waardoor de onderste (verse) lagen direct aan het licht worden blootgegeven, dit geeft een prachtig kleurrijk effect.

 

Advertisement

Eindeloze golf ( Brazilië )

De legendarische " eindeloze golf " is de droom van iedere surfer: de 4 meter hoge golf komt zelden tevoorschijn in Brazilië en wordt Pororoca genoemd ( intens destructief lawaai).

 

Great Blue Hole (Belize )

foto: .flickr.com

Bijna perfect cirkelvormige holte in eerste instantie gevormd als een kalkstenen grot tijdens de laatste ijstijd, het grote blauwe hol is 3000 meter breed en 123 meter diep.

 

 

Oneindige storm ( Venezuela)

foto: nypost.com

Beter bekend als Catatumbo, een zeldzaam atmosferisch verschijnsel dat ontstaat door een ophoping van stormachtige wolken rond Lake Maracaibo (ongeveer 140 nachten per jaar).

 

De betoverde berg van Danxia( China)

foto: flickr.com

De formaties van de Danxia berg hebben spectaculaire kleuren. " Danxia " betekent " red cloud" in het Chinees.

 

De onderwater waterval ( Mauritius)

Optische illusie gecreëerd door de uitstroom van deponeringen van zand in een kloof, waardoor je denkt een onderwater waterval te aanschouwen.

 

 

De migratie van rode krabben ( Christmas Island )

foto: scoopboy.com

De jaarlijkse migratie van rode krabben die hun reis vanuit de bossen in het binnenland naar de zee maken.

 

Blauwe lava ( Indonesië)

Elektrische blauwe vlammen die uit het vulkanische complex van Kawah Ijen komen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt