Is Het Een Fiets Of Paraplu? Dit Is De Eerste Fiets Zonder Spaken Die In De Tas Past - Curioctopus.nl
x
Is Het Een Fiets Of Paraplu? Dit Is…
De Spookstad San Pellegrino Is Het Symbool Van De Ondergang Van La Dolce Vita 27 Fascinerende Foto's Die Jullie Anders Naar Vroeger Laten Kijken

Is Het Een Fiets Of Paraplu? Dit Is De Eerste Fiets Zonder Spaken Die In De Tas Past

27 September 2016 • Door Skip
5.528
Advertisement

De vouwfiets is al enkele jaren in de omloop, maar er is een bedrijf dat net nog even een stapje verderging...
Italiaans ontwerper Gianluca Sada heeft de eerste vouwfiets zonder spaken uitgevonden: de Sada Bike. Hij kreeg het idee voor dit ontwerp in 2010 toen hij nog studeerde aan de universiteit. Hij raakte geïnspireerd door een Italiaans kinderspelletje van vroeger: wiel en stok.

Na wat dingen uitgeprobeerd te hebben was het hem gelukt "om het project van het papier te laten komen" en het eerste prototype te bouwen. Dankzij de behaalde successen bij verschillende ontwerpwedstrijden kan de Sada Bike eind 2016 op de markt verschijnen.

 

De Sada Bike heeft in gesloten vorm de grootte van een paraplu en is daarom mee te nemen met andere spullen in een trolley.

Zijn hoofdkenmerk is dat de wielen geen spaken hebben en dat je de fiets in een beweging kan dichtklappen waardoor het de compactste vouwfiets is die er bestaat.

Advertisement

In tegenstelling tot andere vouwfietsen heeft de Sada Bike geen spaken, zijn voortstuwingskracht komt uit zijn stevige wielen.

Omdat het eerste model zo'n succes was, zijn nu de laatste herontwerpfasen in gang gezet waardoor de fiets nog voor het einde van 2016 te koop zal zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt