Dit Zijn De Meest Zeldzame En Onbekende Wilde Katten Ter Wereld, Hun Schoonheid Kent Z'n Weerga Niet!

Skip

23 Oktober 2016

Dit Zijn De Meest Zeldzame En Onbekende Wilde Katten Ter Wereld, Hun Schoonheid Kent Z'n Weerga Niet!
Advertisement

Uit genetische studies en archeologische vondsten is het gebleken dat de gewone huiskat ook zo 'huiselijk' is geworden doordat de wilde kat al zo'n 10,000 jaar geleden is tot huisdier is gemaakt. Ook al zijn hun gewoontes die ze hadden gedeeltelijk verdwenen, kunnen de wilde katten zich nog aanpassen aan verschillende leefomgevingen (je komt ze zowel in de savanne als op de steppe tegen) en zijn ze nog altijd beestachtig mooi en behouden ze de gelaatstrekken van panthers en andere katachtigen.

Op deze foto's staan 15 zeldzame wilde kattensoorten afgebeeld die vandaag de dag in leven zijn, laten we ons vergapen aan de prachtige elegantie van deze dieren! 

via catlove.co

Advertisement

1. De Andeskat

1. De Andeskat

Deze wilde kattensoort heeft Zuid-Amerika als thuisplaats en en wordt met uitsterving bedreigd. Er wordt gedacht dat er nog maar 2,500 katten rondlopen.

2. Pallaskat

2. Pallaskat

Ook wel de kat die steppekat genoemd wordt, leeft in de koude gebieden van Centraal-Azië en heeft daarom zo'n dikke, dichte vacht. Een ander opvallend kenmerk is dat 'ie ronde pupillen heeft en geen spleetvormige.  

Advertisement

3. De vissende kat

3. De vissende kat

De vissende kat woont vooral in Zuidoost-Azië en India, en zoals je je wel kan voorstellen is hij de beste zwemmer van de familie. Hij kan zich makkelijk bewegen door de drassige gebieden omdat hij zijn poten gespreid neer kan zetten. Jammer genoeg is de bouwdrift van de mens de oorzaak van de het verdwijnen van zijn leefgebied.

4. Woestijnkat

4. Woestijnkat

Deze bijzondere kat kan de meest warme temperaturen overleven. Hij woont in de Afrikaanse en Aziatische woestijnen en in tegenstelling tot alle andere Aziatische katten, heeft hij lange haren tussen de poten die deze isoleren tegen de zinderende hitte van het woestijnzand.

5. De Margaykat

5. De Margaykat

Deze kat die lijkt op de ocelot, leeft ook in Centraal- en Zuid-Amerika en weet zich te onderscheiden met zijn niet te evenaren klimkunsten zowel 's nachts als overdag in de dichtbegroeide bossen.

Advertisement

6. Zwartvoetkat

6. Zwartvoetkat

Deze kat leeft in Afrika (Botswana, Namibië en Zuid-Afrika) en het is de kleinste kat op dit continent. Zijn kenmkerk is de donkere kleur van zijn poten. Ook is het dier bestempeld als 'kwetsbaar' in de schaal van uitstervingsgevaar.

7. Gobikat

7. Gobikat

Deze soort die alleen in China voorkomt (Daar komt zijn naam Woestijnkat vandaan i.v.m. de Gobi woestijn), leeft meestal op de Tibetaanse hoogvlaktes die variëren in hoogte van 2,000 tot de 5,000 meter. Het is een van de minst bekende katten op deze pplaneet en om deze reden is er ook weinig over bekend.

Advertisement

8. Afrikaanse goudkat

8. Afrikaanse goudkat

Deze schitterende wilde kat leeft in de regenwouden van West-Afrika en ondanks zijn naam varieert zijn vacht van roodbruin tot donkergrijs

9. Borneokat

9. Borneokat

Van origine is dit een bewoner van het eiland Borneo en heeft het een karakteristieke, lange staart en een roodgrijzige vacht. Dit is een weinig bekende soort die met uitsterven is bedreigd, waarvan we ook maar weinig weten. Dit maakt hem gewild voor stropers en is daarom beschermd in alle gebieden waar hij voorkomt.

Advertisement

10. De Caracalkat.

10. De Caracalkat.

De naam van deze niet al te kleine kat komt van het Turkse woord karakulak dat 'zwart oor' betekent. Zijn leefgebied beslaat een goed deel van Afrika en sommige delen in van Azië. De Caracal houdt van 's nachts jagen en is familie van de lynx, en het lukt hem prooien te vangen die groter zijn dan hij. 

11. De platkopkat

11. De platkopkat

Dit eigenaardige beestje leeft in Maleisië en op de Borneo-eilanden en Sumatra. Hij is graag 's nachts actief en voedt zich doorgaans met vissen, kikkers en krabachtigen.

12. De wezelkat

12. De wezelkat

Deze kattensoort is terug te voeren tot Texas en verder naar beneden, maar lijkt misschien nog wel het minst op alle andere katten. Dat komt door zijn korte poten en zijn lange staart en lijkt daarin meer op een wezel en noemen we hem ook zo. Hij geeft de voorkeur aan bossen maar hij kan zich ook makkelijk aanpassen aan andere leefomgevingen.

13. De nachtkat

13. De nachtkat

De nachtkat is de kattensoort die het meest beperkte leefgebied heeft. Hij is alleen in Chili te vinden en in enkele gebieden die aan Argentinië grenzen. De ontbossing van het gebied heeft tot gevolg dat er ook minder prooien zijn voor hem om op te jagen; dit maakt hem kwetsbaar. Er zijn er nog maar 10,000 van over.

14. Roestkat

14. Roestkat

Deze kat komt voor in India en Sri Lanka en is heel klein van stuk en weegt niet zwaarder dan 1,5 kilo! Het is een nachtdier dat jaagt op knaagdieren, vogels en hagedissen.

15. Pampakat

15. Pampakat

Ondanks dat wat zijn naam doet vermoeden, is deze kat terug te vinden in gebieden met andere klimaten. De taxonomie (soortenindeling) van deze soort is nog niet goed vastgesteld.

Advertisement