Zie hier de fascinerende beelden van het kolossale ingehuldigde standbeeld in China - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zie hier de fascinerende beelden van…
De tegenstellingen van ons tijdperk weergegeven aan de hand van 15 tekeningen die je anders over dingen doet nadenken Het grootste doolhof van de wereld? Het bevindt zich in Italië en telt meer dan 200.000 planten

Zie hier de fascinerende beelden van het kolossale ingehuldigde standbeeld in China

Door Romy Mortier
4.218
Advertisement

In Jingzhou, China, werd de bouw van het monumentale standbeeld van Guan Yu voltooid. 

Guan Yu was een real-life Chinese strijder.Hij woonde in het oude China en wordt als de held der heldendaden gezien. Later werd hij vergoddelijkt, en is hij misschien wel de meest geavanceerde en vereerde god van het Chinese pantheon geworden. 

Het standbeeld doet eer aan de volledige kracht van het personage, tussen geschiedenis en legende in: het beeld is 48 meter hoog en op een voetstuk van 10 meter gemonteerd, en staat met zijn 1320 ton zwaaiend bovend de stad. De tekst op het beeld " De groeiende lama van de groene draak " , slaat op het legendarische wapen dat volgens de legende deze krijger van god toebehoorde. 

via: gizmodo

Het beeld is volledig bedekt met brons en werd op de oever van de rivier geplaatst

De sokkel herdenkt een oud oorlogsschip. Bezoekers kunnen naar binnen gaan, in het Guan Yu Museum dat 8000 m² groot is.

Advertisement

Het project is te wijden aan de beroemde Chinese kunstenaar Han Meilin. De kunstenaar is internationaal bekend door de mascotte van de Olympische Spelen in Beijing in 2008, welke hij maakte.

Met zijn imposante bijna dreigende hoogte (hoger dan het Vrijheidsbeeld), symboliseert het monumentale standbeeld van de legendarische Guan Yu de kernwaarden van de oude Chinese cultuur: broederschap, integriteit, loyaliteit en rechtvaardigheid.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt