Deze geografische kaart vergelijkt de werkelijke dimensies van landen en ontkracht enkele mythen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze geografische kaart vergelijkt de…
Deze bollen wekken 400 keer meer zonne-energie op dan conventionele panelen Een boot zonk in een rivier in 1856, en duikt een eeuw later op met heel wat verrassingen ...

Deze geografische kaart vergelijkt de werkelijke dimensies van landen en ontkracht enkele mythen

Door Romy Mortier
5.403
Advertisement

Op school gebeurde het je wel eens urenlang te staren naar de kaart van de wereld in plaats van te luisteren naar de les? Wist je dan dat alle ideeën die je hebt verkregen over de grootte van de verschillende landen van de wereld  ... niet overeen komen met de werkelijkheid!

De schuld van deze misleiding is de Mercator- projectie, dat betekent een projectie gemaakt in 1569 die de vormen en afmetingen van de landen heeft verstoort die je uit de buurt van de evenaar bewegen. De makers van de interactieve kaart The True Size zal ons helpen in deze: typ de naam van een land in om de grenzen gemarkeerd te krijgen die u vervolgens kunt verplaatsen naar eigen wil om paragonarne maten met die van andere landen te zien.

Wij zijn ervan overtuigd dat u sprakeloos als wij zijn!

Afbeeldingen: De Ware Grootte

via: CityMetric

Met de kaarten op basis van de Mercator projectie worden de verhoudingen tussen de verschillende punten van het kompas vertekend door de omzetting van de twee - dimensionale vlakken van een bolvormig figuur in drie dimensies.

Italië is niet veel kleiner dan Groenland ... zou je dat zeggen?

Advertisement

Dit is de reden waarom de landen rond de polen groter zijn dan die in de buurt van de evenaar verschijnen. Kijk naar de vergelijking tussen Rusland en Afrika:

Als ze bedekt worden ... verandert dit alles!

Geïnspireerd door het werk van de Kai Krause GUI programmering van de deskundigen, hebben de programmeurs James Talmage en Damon Maneice een interactieve kaart gemaakt waarmee iedereen kan begrijpen wat de echte afmetingen zijn van de landen die de wereld heeft geschapen. 

De grenzeloze gebieden van Alaska?

Advertisement

Dicht in de buurt van Indonesië geplaatst wordt het iets minder!

Je moet het gewoon zelf uitproberen door de namen van de landen die jullie intrigeren in te voeren! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt