Een 23-jarige vrouw stoot de koning van zijn troon en creëert een pak kaarten dat geen onderscheid maakt tussen geslacht

Janine image
door Janine

07 Februari 2021

Een 23-jarige vrouw stoot de koning van zijn troon en creëert een pak kaarten dat geen onderscheid maakt tussen geslacht
Advertisement

De koning is meer waard dan de koningin: bij kaarten is dit altijd zo geweest en niemand heeft ooit veel belang gehecht aan dit detail. We hebben allemaal weleens kaart gespeeld en we hebben allemaal, met onze koningin in onze handen, ons verliezers gevoeld in de afwezigheid van de koning. Indy Mellink, een 23-jarige Nederlandse vrouw, vond dit vreemd en besloot om - letterlijk - de kaarten op tafel te veranderen.

via timesnownews

Advertisement
gsbplayingcards/Facebook

gsbplayingcards/Facebook

Deze vrouw, die dol is op kaarten met vrienden en familie, realiseerde zich plotseling dat traditionele speelkaarten duidelijk discrimineren op grond van geslacht vanwege de hiërarchie van de koning en superioriteit over de koningin. Ze besloot om een ​​volledig inclusief kaartspel te maken. 

Advertisement

gsbplayingcards/instagram

Met haar grafische ontwerpvaardigheden en met de hulp van haar vader creëerde ze "GSB Playing Cards” waar geen koningen, koninginnen en boeren meer zijn, maar in plaats daarvan goudstaven, zilveren munten en bronzen schilden. Goud, zilver en brons vormen in feite een hiërarchie die iedereen kent dankzij de sport. De vrouw weet dat dit niet de manier is om ongelijkheden te bestrijden, maar ze heeft altijd geleerd om buiten de kaders te zoeken naar alternatieven, zelfs als ze riskant zijn. Indy wil gewoon een klein alternatief bieden voor een veel groter probleem. 

gsbplayingcards/instagram

Het initiatief werd gewaardeerd: nadat ze ze had gemaakt, gaf Indy ze cadeau aan vrienden en familie, maar andere mensen wilden het inclusieve pak kaarten ook hebben. Nu heeft ze moeite om alle bestellingen te tellen. Velen hebben negatieve opmerkingen over het initiatief geuit, aangezien de kaarten “slechts een spel” zijn waarin niemand aandacht besteedt aan de verschillen, maar volgens Indy kan gelijkheid - en ook ongelijkheid - worden verspreid met kleine gebaren: zoals, bijvoorbeeld, de manier waarop mensen hiërarchieën zien, te veranderen. Wat vind je van dit initiatief? 

Advertisement