Hij draagt dameskleding om de winkel van zijn vrouw te promoten: het idee is een succes

Janine image
door Janine

19 November 2021

Hij draagt dameskleding om de winkel van zijn vrouw te promoten: het idee is een succes
Advertisement

Ondernemer zijn en een bedrijf helemaal opnieuw beginnen, is allesbehalve eenvoudig. De weg is bergopwaarts en we hebben voortdurend te maken met onzekerheid: elke verandering, ook buiten het bedrijf, kan een grote impact hebben op de omzet en het bedrijfssucces. Om de boel draaiende te kunnen houden, moet je jezelf voortdurend ter discussie stellen en - indien nodig - jezelf opnieuw uitvinden. Momenten van moeilijkheden kunnen echter een mogelijkheid worden: gedreven door de behoefte om meer en beter te doen, gebruiken veel ondernemers al hun vaardigheden en creativiteit. Een succesvol bedrijf is een bedrijf dat erin slaagt de aandacht van potentiële klanten te trekken en vast te houden, en ze vervolgens om te zetten in daadwerkelijke en betalende klanten.

via layscavalcantebrand/Instagram

Advertisement

Leandro Cavalcante is een ondernemer die na een moeilijke periode het bedrijf van zijn vrouw van de grond wist te krijgen. De man is 44 jaar en getrouwd met Lays. De vrouw heeft een kledingwinkel en kreeg - door de pandemie - te maken met lastige situaties: ze moest de winkel noodgedwongen drie maanden sluiten. De verkoop kelderde en het paar kreeg te maken met verschillende tegenslagen. Leandro besloot daarom de kracht van sociale media en zijn creativiteit te benutten om de verkoop te stimuleren.

Hoe? Hij zette vooroordelen en stereotypen opzij en besloot een testimonial te worden voor de winkel van zijn vrouw. Dus droeg hij de kleding van de winkel, die alleen op een vrouwelijk publiek is gericht. Leandro zag meteen de eerste resultaten: webgebruikers reageerden positief op deze nieuwe testimonial, die blijk gaven van veelzijdigheid en het vermogen om zich op de proef te stellen.

Advertisement

Na een zeer korte tijd kwam het bedrijf van de grond: het aantal volgers van de instagrampagina nam toe, maar, belangrijker nog, de verkoop nam toe. Nu heeft de pagina, layscavalcantebrand, bijna 60.000 volgers. Leandro ontdekte zo dat hij niet alleen talent had voor het ondernemerschap, maar ook voor sociale media: hij bleek een succesvolle influencer die een groot aantal gebruikers wist te bereiken en te behouden. En zijn vrouw? Lays vindt de vrouwelijke en grappige kant van haar man buitengewoon amusant: een gespierde man van 1.80m en met tatoeages ziet er onverwacht goed uit in een lange jurk. Nu zijn de doelen van het paar verschoven: nadat ze de zakelijke situatie hebben verbeterd, zijn ze van plan hun publiek te blijven entertainen en motiveren.

Advertisement