Zo Redde Australië's Oudste Man Honderden Pinguïns

door Skip

28 September 2016

Zo Redde Australië's Oudste Man Honderden Pinguïns
Advertisement

De oudste man van Australië is de 100 gepasseerd en bedacht een van de liefste gebaren die maar in je op kunnen komen. Hij begon mooie truien te breien voor kleine pinguïns!

Het begon allemaal in 2013 toen Alfred, zo heet de weldoener, te weten kwam dat de Pinguinstichting van Phillip Island (in Victoria, Australië) truien zocht om pinguïns aan te kleden. Zo kan er voorkomen worden dat ze last zouden krijgen van olie die uit de grond komt. Alfred schoot meteen te hulp en begon direct mooie meerkleurige truien voor ze te maken!  

via dailymail.co.uk

Advertisement
Zo Redde Australië's Oudste Man Honderden Pinguïns - 1

Alfred begon met breien in 1932 nadat zijn zus hem leerde een trui te maken voor het pasgeboren kleinkind. Toen hij werd gevraagd om de pinguïns te helpen, gingen zijn truien naar de vogels in Phillip Island, waar er 32,000 dieren wonen die behoren tot een zeldzame pinguïnsoort die alleen te vinden is in het zuidoosten van Australië en Nieuw-Zeeland.  

Advertisement
Zo Redde Australië's Oudste Man Honderden Pinguïns - 2

De truien moesten voorkomen dat de olie in contact komt met de veren van de vogel. Door de olie gaan de veren uit elkaar staan, kan de olie op het lichaam komen en worden de pinguïns zwaarder. Ze kunnen dan niet meer jagen en voedsel vinden en gaan dan dood van de honger.

Zo Redde Australië's Oudste Man Honderden Pinguïns - 3

Maar door het gebruik van deze efficiënte en makkelijke methode is de veerdos van de pinguïn gered! De truien zijn van puur linnen gemaakt en zo vervaardigd dat hun kleine lichaampjes niet beschadigen of dat ze ergens blijven steken achter een of andere rots. De efficiëntie van de truien werd op de proef gesteld in 2001 toen het Alfred luke om 96 % procent van de 438 getroffen pinguïns te redden! 

Zo Redde Australië's Oudste Man Honderden Pinguïns - 4

Dit zijn een paar van de prachtige exemplaren die gemaakt zijn door Alfred die ons is komen te ontvallen op 2 mei 2016 op een leeftijd van 110 jaar! Laten we hopen dat het voorbeeld wat hij gaf, doorgegeven wordt aan generatie op generatie en dat het steeds meer mensen overhaalt om niet alleen truien te maken voor mensen, maar ook voor pinguïns!

Advertisement