De Dochter Van Donald Trump Plaatst Een Online Bestelling. Het Antwoord Van Het Bedrijf Gaat De Wereld Over

door Skip

01 November 2016

De Dochter Van Donald Trump Plaatst Een Online Bestelling. Het Antwoord Van Het Bedrijf Gaat De Wereld Over
Advertisement

De naam Trump die vooral verbonden is aan rijkdom en zakelijk succes, is voorbestemd om de geschiedenisboeken in te gaan als symbool van een van de meest controversiële verkiezingscampagnes voor de man die z'n zinnen heeft gezet op het Witte Huis.

Wie er ook vooraan staan, naast de kandidaat, zijn er ook andere mensen die zijn naam dragen zoals Ivanka Trump. Nu we het toch over haar hebben willen we je een kort verhaal vertellen dat niet alleen veel applaus oogstte maar ook veel kritiek van de publieke opinie.

Het begon allemaal toen Ivanka Trump een online aankoop had gedaan bij een bedrijf dat juwelen maakt, Lady Grey...

nypost

nypost

De oprichter van het bedrijf Jill Martinelli en Sabine Le Guyader waren in de eerste instantie verrast en gevleid dat iemand die zo bekend is een order bij hen heeft geplaatst. Kort daarna beseften ze dat ze deze kans om hun mening te uiten niet wilden missen.

Hun politieke overtuigingen zijn compleet anders dan die van presidentskandidaat Trump en dachten daarom Ivanka even een bedankbriefje te sturen met wel heel bijzondere inhoud

Advertisement
instagram

instagram

Beste Ivanka,

Heel hartelijk bedankt voor uw bestelling. wij laten u graag weten dat de opbrengsten van uw bestelling gul is gegeven aan de American Immigration Council, aan Everytown for Gun Safety en aan de campagne van Hillary Clinton. We hopen dat u blij bent met uw nieuwe Lady Grey,

Met vriendelijke groet,

Jill + Sabine

Lady Grey 

forward.com

forward.com

Met andere woorden, het bedrijf heeft dus het geld geschonken aan organisaties die immigranten ondersteunen en aan een die het gebruik van vuurwapens wil beperken en tenslotte ook geld heeft geschonken ten behoeve van de verkiezingscampagne van de democratische kandidate. Volgens de oprichters van het bedrijf dat juwelen maakt kan iedereen in hun eentje veel doen om datgene te ondersteunen waar ze in geloven.

Het gebaar, dat door velen in de wereld wordt bejubeld, gaat niet onopgemerkt voorbij zonder dat het stof heeft doen opwaaien. Verschillende internetgebruikers hebben het bedrijf beschuldigd van het overtreden van de privacywet en dat ze een privébestelling van iemand aanvoeren als reden om politieke voorkeuren te mogen uiten.

Wat denken jullie? Hebben ze er goed aan gedaan om de wetgeving en regels voor bedrijven aan hun laars te lappen zodat ze zich kunnen uiten over een ethische en politieke kwestie?

Advertisement