Ontdek Met Ons Samen De Dodelijkste Planten Ter Wereld In “De Giftuinen” - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ontdek Met Ons Samen De Dodelijkste…
Hoe Is Het Mannelijke Schoonheidsideaal Veranderd In De Afgelopen 100 Jaar? Japan Is Een Van De Meest Geschoolde Landen Ter Wereld, Ontdek Hier De Geheimen Van Het Succes

Ontdek Met Ons Samen De Dodelijkste Planten Ter Wereld In “De Giftuinen”

Door Skip Tromp de Haas
5.256
Advertisement

Alnwick is een Engelse stadje dat op de grens met Schotland ligt en minder dan 8,000 inwoners heeft. De bijzondere botanische tuin die er te vinden is, is een trekpleister die talloze bezoekers trekt. De Poison Garden bevat 100 van de giftigste planten ter wereld en veel van deze planten zijn omheind om te voorkomen dat bezoekers te dichtbij komen. De hertogin van Northumberland wilde dat deze tuin werd aangelegd nadat ze onverwachts in het bezit was gekomen van het kasteel Alnwick...

Toen haar zwager, de hertog van Northumberland plotseling stierf in 1995, verkregen Jane Percy en haar man de titel en... het kasteel Anwick.

foto: smithsonian

Er waren aangrenzende tuinen die in onbruik waren geraakt, Jane Percy nam een landschapsexpert aan die de tuinen een nieuw leven inblies.

foto: Instagram
Advertisement

In de eerste instantie was het idee om een tuin aan te leggen met medicinale planten erin, maar uiteindelijk bedacht ze het tegenovergestelde te doen... er zouden planten komen die konden doden!

foto: eirinika.gr

Toen ze besefte dat het idee echt verfrissend was, stelde mevrouw Percy een lijst op van 100 planten die in de tuin moesten komen.

foto: smithsonian

De tuin ging eindelijk open in 2004 voor het publiek en is met z'n 800,000 bezoekers per jaar een van de grootste toeristische trekpleisters van het land .

foto: tumblr
Advertisement

Wanneer je naar de tuinen gaat dan accepteer je dat het verboden is de planten niet aan te raken of eraan te ruiken...

... maar af en toe nemen bezoekers de waarschuwingen niet serieus en doen ze dat toch. Het gebeurt zo nu en dan ook dat mensen flauwvallen of op allerlei manieren onwel worden.

Advertisement

Bij het bezoek aan de tuinen is een tour met een gids inbegrepen die over de eigenschappen van de planten vertelt; voor de kinderen zijn er workshops waar zij veel bijzondere dingen kunnen ontdekken.

foto: smithsonian

Wat Jane nog het meest verbaast is hoe weinig mensen afweten van de giftigheid van planten die heel normaal zijn, zoals laurier.

Advertisement

Een van haar favoriete planten is de Brugmansia (foto), een giftige plant waarvan je elk deel voor andere doeleinden kunt gebruiken, vergiftigen inbegrepen...

foto: smithsonian

Het mooie van deze planten is dat ze naast hun schoonheid ook een eigen verhaal te vertellen hebben, voegt Percy eraan toe.

foto: smithsonian

Al sinds een tijdje heeft Percy de vergunning verkregen om ook wiet, cocabladeren en hallucinogene paddenstoelen te kweken, met als doel de jeugd op de hoogte te brengen van de schadelijke effecten van de drugs die van deze planten wordt gemaakt.

foto: smithsonian
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt