Dit Is De Reden Waarom Je NOOIT Een Eend Brood Mag Voeren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit Is De Reden Waarom Je NOOIT Een…
Comfortabel En Helemaal In Het Groen, In Deze Perfecte Huizen Kan Je Je Laatste Dagen Slijten Van Deze Zogenaamde

Dit Is De Reden Waarom Je NOOIT Een Eend Brood Mag Voeren

Door Skip Tromp de Haas
39.805
Advertisement

Veel dierenwelzijnsverenigingen die zich bezighouden met in het wild levende dieren krijgen jaarlijks tientallen meldingen over ganzen of eenden die gebroken vleugels hebben. Zij zwemmen vooral in het water waar ook veel mensen op afkomen.

Wat veel mensen niet weten is dat hun vleugels niet gebroken zijn, maar dat de dieren een ziekte hebben die kan worden omschreven als het hebben van gedraaide vleugels. Deze ziekte ontwikkelt zich doorgaans in de eerste maanden van het leven.

foto: Facebook

Door deze ziekte wordt de vleugel omgedraaid. Dit is vooral te wijten aan een voedseldeficiëntie.

Maar wat hebben mensen dan hiermee te maken? Doordat zij de dieren brood en crackertjes voeren tijdens de lente en de zomer, is het hun schuld.

De dieren zitten snel vol met voedsel dat een gebrek heeft aan voedingsstoffen en gaan ze niet meer op zoek naar "gezond" eten zoals insecten, algen of ander groenvoer.

foto: Facebook

Jammer genoeg is de misvorming niet te genezen en heeft 't tot gevolg dat het dier niet meer vliegen kan (dus ook niet naar het zuiden of kunnen ontkomen aan roofdieren).

Wat is het advies van de dierenwelzijnsverenigingen? Vermijd koste wat het kost brood, tenminste dan in de warme maanden wanneer de vogels zich voortplanten. Als je het absoluut niet kunt laten om de ganzen in de vijver te voeren, koop dan beter mais, havermout, gerst groenvoer of vogelzaden.

Advertisement
Tags: DierenNatuur
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt