Van Machinistenzoon Tot Rijkste Man Ter Wereld. Lees Hier Zijn Verhaal

door Skip

02 Januari 2017

Van Machinistenzoon Tot Rijkste Man Ter Wereld. Lees Hier Zijn Verhaal
Advertisement

Als iemand je zou vragen: "wie is Amancio Ortega?" dan zou je zeggen nooit van hem gehoord te hebben. Maar je zal vast en zeker dingen thuis hebben die hem tot een van de rijksten der aarde heeft gemaakt. Amancio Ortega is Mister Zara de man die het bekende kledingmerk heeft opgericht dat over de hele wereld te vinden is!

Op de respectabele leeftijd van 76 jaar is zijn fortuin gegroeid tot 39 miljard en 696 miljoen euro. Dit zijn cijfers die hem tot de rijkste man ter wereld maken, klaar om zijn imperium over te dragen aan zijn dochter Marta. Lees het verhaal over wie Amancio Ortega was en is geworden.

via abc.es

Advertisement
vanguardia.com

vanguardia.com

Hij is afkomsig uit een bescheiden Spaans gezin en begon te werken als boer. Hij voelde de markt aan en ging zich profileren in de kledingbranche en stichtte wat van daaruit de boutique die internationale bekendhei zou verwerven: Zarah.

Het had eerst Zorba moeten heten, net als de Griek, maar al snel werd ontdekt dat een barretje in de burt ook dezelfde naam had, en om verwarring te voorkomen (de borden waren al klaar) besloten ze om de drie letters van Zorba: de Z, R en de A, te houden en die her te gebruiken als Zara. Zo is de naam ontstaan.

Advertisement
Van Machinistenzoon Tot Rijkste Man Ter Wereld. Lees Hier Zijn Verhaal - 2

Hij heeft nooit een interview gegeven in zijn leven, Amancio Ortega was tot enkele jaren geleden een onbekende bij de media, tot aan 1998 had niemand van hem een foto kunnen maken. Toch heeft deze verlegen man die niets opheeft met mode ervoor gezorgd dat 109,512 mensen een baan hebben en dat hij 5,618 winkels beheert in 85 landen. Tel daarbij de 400/500 nieuwe winkels die hij per jaar opent (bijna 1½ per dag) en dat zijn fortuin toe blijft nemen, dan zal zijn naam even bekend worden als zijn merk.

Advertisement