Hij Was Een Vrouw, Zij Een Man... Ze Hebben De Primeur Als Transgenderkoppel Dat Op Natuurlijke Manier Een Kind Kreeg - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij Was Een Vrouw, Zij Een Man... Ze…
Een Meisje Van 4 'Trouwt' Met Een 29-jarige Jongen. Schandalig? Welnee Dit Is Een Ontroerend, Schattig Verhaal Slechts 10 Op De 100 Personen Komt Erachter Wat Dit Is... Ben Jij Een Van Die Mazzelaars?

Hij Was Een Vrouw, Zij Een Man... Ze Hebben De Primeur Als Transgenderkoppel Dat Op Natuurlijke Manier Een Kind Kreeg

23.689
Advertisement

De naam van hun kind is nog niet bekend gemaakt, maar de populariteit van hem en zijn ouders zal hen hun hele leven voorgaan. Ja dat is zo omdat Diane en Fernando het eerste transgenderkoppel is dat op natuurlijke wijze een kind heeft gekregen en nu praat de hele wereld over hen. Hij (geboren als Maria) Venezolaan en zij (geboren als Luis) Equadoriaanse, wonen in Santiago de Guayaquil en zijn het symbool geworden van de strijd die transgenders (niet alleen) in Latijns-Amerika voeren.
Dit is hun verhaal

Beelden: Fernando Machado

via: bbc.com

Diane en Fernando hebben elkaar online leren kennen. Zij is een van de politieke activisten die strijdt voor de rechten van Zuid-Amerika's meest bekende transgenders.

Geen van beiden hebben ooit een geslachtsoperatie ondergaan, juist omdat ze hoopten de juiste partner te vinden om samen een gezin mee te kunnen stichten.

Advertisement

De baby werd geboren begin juni maar de ouders hebben de naam nog niet verklapt omdat ze willen wachten totdat de ophef rondom hen is geluwd.

Hun dagelijkse struggle bestaat uit het voeren van een strijd voor burgerrechten. Dit brengt echter talloze gevaren met zich mee.

Doordat Diane en Fernando zo open over hun relatie en levenswijze zijn, liepen ze vaak ernstig gevaar, ook al wonen zij in de grootste en meest bevolkte stad van Ecuador. Diane is zelfs een keer slachtoffer geworden van een ontvoering, ongeacht het gegeven dat daar in Guayaquil belangrijke sociale veranderingen plaatsvinden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt