10 Onbekende Mythologische Demonen Die Je Uit Je Slaap Gaan Houden

door Skip

13 December 2016

10 Onbekende Mythologische Demonen Die Je Uit Je Slaap Gaan Houden
Advertisement

In de medische wereld is er een vreemde fobie bekend: demonofobie. Zoals de naam doet vermoeden hebben mensen die eraan lijden een buitengewone angst voor duivels en demonen en andere kwaadaardige wezens. Het is zeker geen fobie die nog niet zo lang bekend is, mensen waren altijd al 'bezeten' door demonen en al het kwade wat er bestaat.

Voor dit artikel hebben we 10 mythologische demonen verzameld die het engst zijn en vast en zeker nog niet kenden. Deze demonen hebben in het verleden de hoofdrol gespeeld in de ergste nachtmerries van mensen.

Ben je er klaar voor om je moed op de proef te stellen?

via megahdlatino.com

Advertisement

1. Dahud

1. Dahud

Deze demon kan de lust beheersen. Vaak komt deze demon in de vorm van een vrouw die er nooit genoeg van krijgt mannen in de verleiding te brengen.

Volgens de mythe ging een jong meisje het bos in, overgehaald door een meneer die in het rood was gekleed, er elegant uitzag en goedgemanierd was. Het was eigenlijk een vleesgeworden Satan die haar in dat bos de ergste duivelskunsten heeft bijgebracht.

Naar verluid was Dahut verantwoordelijk voor een goed deel van de dood van mannen aan het hof van de koning Gradlon van Cornwall. Ze zou hen hebben vermoord door hen seksueel uit te putten.

Advertisement

2. Muroi

2. Muroi

Aangenomen wordt dat hij de eerste demon is met het uiterlijk van een vampier die ooit zijn opwachting heeft gemaakt. Volgens de legende begonnen maagden die leefden in de Middeleeuwen spontaan tranen van bloed te huilen als het wezen in de buurt kwam.

3. Abezethibou

3. Abezethibou

Het verhaal gaat dat deze demon voorkwam in de dromen van corrupte Egyptische farao's die Joden vervolgden. Abezethibou had voordat hij naar aarde kwam de passie en begeertes van de mens bestudeerd zodat hij deze volledig kon beheersen.

4. Abrahel

4. Abrahel

Deze demon verscheen voor meestal dommige boeren, in de vorm van een welgevallige vrouw. Met haar vleierij kon ze hen allerlei dingen laten doen, waaronder het plegen van moorden.

Het geloof in het bestaan van deze demon was vooral wijdverspreid gedurende de Middeleeuwen toen men van vrouwen dacht dat zij een band met Satan zouden hebben. 

5. Belial

5. Belial

Deze demon stond ook wel bekend als "de wilde." Volgens de overlevering zou hij aanbeden worden door homoseksuelen van Sodom omdat hij in het bijzonder was toegelegd op het verbodene en zondigen.

Interessant is ook het verhaal over zijn vangst: zijn geest werd gevangen in een fles die werd verzegeld en in een put werd gegooid. Het waren de Babiloniërs die de fles opnieuw openden, ze dachten dat het een schat was, en lieten zo de demon weer vrij.

Advertisement

6. Alouqua

6. Alouqua

Het is een van de eerste vampieren die voorkwam in de Joodse verhaaltraditie. Deze demon had als doel om mannen naar het plein te brengen en zelfmoord te laten plegen.

7. Baël

7. Baël

Deze kwaadaardige geest zou volgens de vertellingen de betere exorcisten (geestverdrijvers) in moeilijkheden brengen. Kundig en sluw zou hij ervoor zorgen dat de mensen die hem gehoorzaamden onzichtbaar zouden worden, zodat zij de ergste misdaden konden begaan zonder gepakt te worden.

Advertisement

8. Behemoth

8. Behemoth

Behemoth werd vaak afgeschilderd als een diabolische olifant of grote stier. Dit dier werd verantwoordelijk geacht voor de plotselinge sterfte van veedieren en verorbering van akkervelden, allemaal opgegeten door dit onverzadigbare wezen

9. Barbatos

9. Barbatos

In vergelijking met anderen had deze demon het op vrouwen voorzien. Hij benaderde hen in de vorm van een welgeklede (jonge)man en verleidde haar.

Men dacht dat de interessantste mannen hun ziel hadden verkocht aan Barbatos.

Advertisement

10. Andras

10. Andras

De specialiteit van deze demon was dat hij mensen de hand aan zichzelf kon laten slaan. Dit deed hij door in dromen te verschijnen met een androgyn lichaam (vrouwelijk/mannelijk uiterlijk) zittend op een gezadelde wolf en een zwaard in zijn hand. Wie over hem droomde 's nachts had geen hoop meer om de zon de volgende dag zien op te komen.
Weet je zeker dat de rillingen je niet over de rug liepen?  

Advertisement