Een Jongen Adopteert Een Achtergelaten Hond Maar Komt Erachter Dat Het Geen Gewone Hond Is... - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Jongen Adopteert Een Achtergelaten…
Ze Varen Met Zijn Zevenen Uit Maar Komen Slechts Met Zijn Tweeën Terug... 19 Foto's Van Honden Die Iedereen Laten Lachen

Een Jongen Adopteert Een Achtergelaten Hond Maar Komt Erachter Dat Het Geen Gewone Hond Is...

Door Skip Tromp de Haas
10.657
Advertisement

Huisdieren komen op verschillende manieren bij ons terecht. Soms gebeurt het via de officiële kanalen zoals bij een fokker, soms vinden we een hondje op straat en kiezen we om ervoor te zorgen en wordt 't ons speciale huisdier.

Dit is wat op het eerste oog ook een 18 jarige jongen overkwam uit Arizona, die een achtegelaten hond aantrof en er vervolgens achterkwam dat zijn nieuwe kameraad helemaal geen hondje was, maar juist een veel wilder roofdier...

Toen een jongen uit Tucson een verlaten hondje in een boodschappenkist vond voelde hij zich geroepen om hem te redden.

Hij kreeg de naam Neo, maar vanaf meet af aan had zijn baasje door dat hij een vreemde manier van doen had.

Advertisement

Neo wilde voortdurend aandacht, en deed overal zijn behoeften en had moeite zich aan te passen!

Naarmate Neo groter werd voelde hij de aandrang om zich bij een roedel te voegen en ontsnapte hij uit zijn omheining van de tuin!

Het baasje kon niet langer aan de behoeftes van Neo tegemoetkomen en belde daarom de Humane Society van Southern Arizona.

Advertisement

Een van de medewerkers die ok in contact kwam met Neo was Maureen O'Neill. Zij had meteen door dat ze niet met een doorsnee hond te maken had...

... sterker nog, het was niet eens een hond! Neo is een wolfs-hond, dit verklaart ook waarom hij zich niet gedroeg als een gewone hond!

Advertisement

Als hond was hij dol op zijn baasje, maar als wolf was hij wantrouwend naar alle andere mensen en was hij op zoek naar zijn roedel!

Toen dat duidelijk werd is Neo overgedragen aan de Wolf Connection in Californië. Deze organisatie houdt zich bezig met het terugbrengen van wolven en wolfshonden in de natuur die een gedeelte van hun leven als huisdier hebben doorgebracht. Met hun hulp kunnen zij weer terug de natuur in en leren hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen.

Neo maakt grote stappen in het kunnen omgaan met zijn soortgenoten, maar ook... met mensen. Binnen korte tijd zal hij er klaar voor zijn om weer helemaal vrij de natur in te gaan. Wij wensen het kleine hondje Neo dat inmiddels groot is geworden, veel succes!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt