Zeewater Omzetten In Drinkwater Voor Maar 45 Dollar. Deze 17-Jarige Student Is Dat Gelukt

door Skip

22 November 2016

Zeewater Omzetten In Drinkwater Voor Maar 45 Dollar. Deze 17-Jarige Student Is Dat Gelukt
Advertisement

Wat is het toch een mooie gedachte dat je naar de zee gaat en van het zoute water om kan zetten in zoet en dus drinkbaar water! Iets waarvan alleen maar gedroomd kon worden nu waarheid aan het worden is, dankzij de revolutionaire uitvinding van een jonge Vietnamese student.

Zijn naam is Nguyen Tan Loi en met slechts 17 jaar oud heeft hij iedereen laten zien dat een uitvinding het tij van de armste landen kan keren, en ook wel van de hele wereld. Nguyen heeft op dit moment een prototype in handen, maar als het apparaat op industriële schaal geproduceerd kan worden, zou het ding minder dan 45 dollar kosten, een meer dan betaalbare prijs voor alle mensen die alleen maar toegang hebben tot zout drinkwater.

via vietnamnews.vn

Diario ecología

Diario ecología

Nguyen woont in de stad Ben Tre, een stad die 71 kilometer ten zuidwesten van de stad Ho Chi Minh ligt. Toen hij in de gelegenheid was om een heel arme gebied in Vietnam te bezoeken, waar de mensen moeite moeten doen om drinkwater in handen te krijgen, begon hij in mei 2015 te werken aan alternatieve manieren om water te zuiveren. In slechts ongeveer twee maanden kreeg de jongen het voor elkaar om een apparaat te maken dat op duurzame wijze zout water kan omzetten in zoet water met behulp van zonnepanelen. 

Advertisement
Diario ecología

Diario ecología

Dit eerste prototype kan voldoende drinkwater produceren, maar de jongen heeft aangegeven grote ambities te hebben. Hij wil een machine maken die 7 buizen heeft in plaats van 1. Die 7 buizen kunnen tot wel 30 liter drinkwater per dag produceren, dat genoeg is voor een heel gezin.

vietnamnews.vn

vietnamnews.vn

Volgens de rapporten van de Verenigde Naties hebben ongeveer 884 miljoen mensen in de hele wereld geen toegang tot drinkwater, terwijl deze organisatie drinkwater en sanitaire voorzieningen tot een gegarandeerd recht van de mens heeft gemaakt in 2010. Andere machines die hetzelfde doen als dat van Nguyen, verschijnen op de markt, maar die zouden allemaal te duur zijn om in gebruik te kunnen worden genomen in arme landen. Met de machine van deze Vietnamese jongeman kunnen veel arme gezinnen eindelijk drinkwater tot hun beschikking hebben, en profiteren van een fundamenteel recht, iets dat veel mensen nog niet kunnen.

Advertisement