6 Handgebaren Die In Verschillende Landen Totaal Iets Anders Betekenen… Goed Om Te Weten!

door Skip

08 Januari 2017

6 Handgebaren Die In Verschillende Landen Totaal Iets Anders Betekenen… Goed Om Te Weten!
Advertisement

Onze taal bestaat niet alleen uit woorden, ook gebaren zijn van groot belang. Sommigen zijn universeel terwijl anderen weer specifiek horen bij een land en niet zouden worden begrepen door een buitenstaander. Elk gebaar kent zijn eigen oorsprong die vaak totaal anders van betekenis was dan de betekenis die het vandaag heeft.

Wist je dat je mensen kon beledigen met een handbeweging waarvan jij dacht dat het onschuldig was of zelfs vriendelijk? Bekijk hier welke gebaren je beter niet kunt maken op bepaalde plaatsen!

via supercurioso.com

Advertisement

Met je kin gebaren

Met je kin gebaren

amusingplanet.com

Je vingers onder je kin houden en ze naar voren doen betekent dat je iets of iemand niet interessant vindt. Het gebaar heeft deze betekenis in landen zoals Italië, maar in Frankrijk, België en Tunesië betekent dat je bent verdwaald.

Advertisement

OK!

OK!

quora.com

Dit is een van de meest veelvoorkomende gebaren overal ter wereld en krijgt het een positieve betekenis. Je kunt er mee aangeven hoe je je voelt, of je iets hebt afgerond, of als bevestiging dienen dat je een bericht begrepen hebt.

In China en enkele Afrikaanse landen is dit gebaar een grove belediging, in Turkije verwijst het naar homoseksualiteit en in enkele gebieden in Centraal-Europa is het vaak gericht naar waardeloze figuren.

Duim omhoog

Duim omhoog

ciclog.blogspot.it

In veel gevallen kan het worden gebruikt als alternatieve manier om aan te geven dat iets 'OK' is, maar je kunt het ook gebruiken om iemand te felciteren met het goede werk wat er is verzet. Te vermijden in Griekenland of in Australië, tenzij je voor onbeschoft aangezien wil worden!

"Ik heb je neus!"

"Ik heb je neus!"

en.wikipedia.org

In de V.S., Canada, Australië en in andere landen maakt men deze beweging om kinderen te vermaken. De duim tussen de vingers wordt als de neus gezien die op magische wijze van het gezicht getrokken is.

In China en Rusland is het echter een belediging! Ook in het oude Rome had het een hele andere betekenis, namelijk dat er seks mee werd bedoeld.

De vingers kruisen

De vingers kruisen

yomyomf.com

Om mensen geluk te wensen moet je de middelvinger over je wijsvinger leggen. In Viëtnam wordt hier op vulgaire wijze verwezen naar de intieme delen van een vrouw.

Advertisement

De bokkengroet

De bokkengroet

repubblica.it

Iedereen kent dit gebaar wel, en wordt het voor verschillende situaties gebruikt, afhankelijk van de oorsprong. In Italië, Spanje of Brazilië wordt het gebruikt om aan te geven dat de huwelijkspartner van degene aan wie de belediging is gericht diegene heeft verraden. In Afrika is het een vervloeking. Metalfans gebruiken het als wederzijdse groet, terwijl het op de Hawaiiaanse eilanden een teken van vrede is.

Kende je deze verschillende betekenissen van deze gebaren al? Let op dat je ze overal goed gebruikt! 

Advertisement