Er Zijn Tientallen Tekeningen Gevonden Op Muren In Een Egyptisch Gebouw Middenin De Woestijn… Hoe Valt Dit Te Verklaren? - Curioctopus.nl
x
Er Zijn Tientallen Tekeningen Gevonden…
Hoe Lig Jij 's Nachts In Bed? Het Zegt Veel Over Je Karakter... Hij Reist 2 Jaar Lang Rond En Zegt Tegen Vrouwen Dat Ze Mooi Zijn. Hij Maakte Portretten Van Hen Voor En Na Z'n Opmerking

Er Zijn Tientallen Tekeningen Gevonden Op Muren In Een Egyptisch Gebouw Middenin De Woestijn… Hoe Valt Dit Te Verklaren?

11 November 2016 • Door Skip
8.242
Advertisement

Wanneer je aan Egypte denkt, dan komen meteen farao's en piramides bij je op, en dan volgen al snel inscripties en afbeeldingen van farao's en hun volgelingen... maar niet in dit geval!

De archeologen die werken in Abydos in Egypte, hebben een bouwwerk blootgelegd van 3,800 jaar geleden, dat lijkt op vele andere, alleen op de muren aan de binnenkant staan tientallen boten afgebeeld! Het gaat om 120 inkepingen die zijn gemaakt op wit pleisterwerk. Maar waarom hebben de Egyptenaren uit de Oudheid voor deze methode gekozen?


Het gebouw staat in de buurt van de tombe van farao Sesostris III (1850 v.Chr.) en moet in datzelfde tijdperk zijn neergezet. Waarom staan er 120 boten afgebeeld op de muur? Omdat er in de ruimte een houten grafboot zou hebben gestaan, die met behulp van zand naar buiten zouden zijn gesleept.

Ook worden deze boten besproken in het onderzoek van het International Journal of Nautic Archeology. Hier wordt in detail ingegaan op de verschillende soorten boten die zijn gebruikt in het verleden. Een aantal van de getekende boten is anderhalve meter lang en zijn allemaal tot in de kleinste details uitgewerkt, met bomen, zeilen, werktuigen en roeispanen.

Advertisement

Het gebouw was al ontdekt in 1904, maar de archeologen toen hadden nooit kunnen ontdekken en registreren wat erin te vinden was (behalve de boottekeningen zijn er ook 145 keramieken vazen gevonden). Het is nog steeds niet bekend wie de muurtekeningen hebben gemaakt, waarom het er zoveel zijn, ook niet.

Volgens enkele theorieën was de muur zo breed omdat deze zichtbaar moest zijn vanaf de brug van de boot die in het gebouw stond. Verder wordt er ook gedacht dat meerdere mensen deze muur hebben bewerkt in korte tijd, maar er moet nog veel worden uitgezocht...

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt