Er Zijn Tientallen Tekeningen Gevonden Op Muren In Een Egyptisch Gebouw Middenin De Woestijn… Hoe Valt Dit Te Verklaren?

door Skip

11 November 2016

Er Zijn Tientallen Tekeningen Gevonden Op Muren In Een Egyptisch Gebouw Middenin De Woestijn… Hoe Valt Dit Te Verklaren?
Advertisement

Wanneer je aan Egypte denkt, dan komen meteen farao's en piramides bij je op, en dan volgen al snel inscripties en afbeeldingen van farao's en hun volgelingen... maar niet in dit geval!

De archeologen die werken in Abydos in Egypte, hebben een bouwwerk blootgelegd van 3,800 jaar geleden, dat lijkt op vele andere, alleen op de muren aan de binnenkant staan tientallen boten afgebeeld! Het gaat om 120 inkepingen die zijn gemaakt op wit pleisterwerk. Maar waarom hebben de Egyptenaren uit de Oudheid voor deze methode gekozen?

via ibtimes.co.uk

Er Zijn Tientallen Tekeningen Gevonden Op Muren In Een Egyptisch Gebouw Middenin De Woestijn… Hoe Valt Dit Te Verklaren? - 1

Het gebouw staat in de buurt van de tombe van farao Sesostris III (1850 v.Chr.) en moet in datzelfde tijdperk zijn neergezet. Waarom staan er 120 boten afgebeeld op de muur? Omdat er in de ruimte een houten grafboot zou hebben gestaan, die met behulp van zand naar buiten zouden zijn gesleept.

Advertisement
Er Zijn Tientallen Tekeningen Gevonden Op Muren In Een Egyptisch Gebouw Middenin De Woestijn… Hoe Valt Dit Te Verklaren? - 2

Ook worden deze boten besproken in het onderzoek van het International Journal of Nautic Archeology. Hier wordt in detail ingegaan op de verschillende soorten boten die zijn gebruikt in het verleden. Een aantal van de getekende boten is anderhalve meter lang en zijn allemaal tot in de kleinste details uitgewerkt, met bomen, zeilen, werktuigen en roeispanen.

Er Zijn Tientallen Tekeningen Gevonden Op Muren In Een Egyptisch Gebouw Middenin De Woestijn… Hoe Valt Dit Te Verklaren? - 3

Het gebouw was al ontdekt in 1904, maar de archeologen toen hadden nooit kunnen ontdekken en registreren wat erin te vinden was (behalve de boottekeningen zijn er ook 145 keramieken vazen gevonden). Het is nog steeds niet bekend wie de muurtekeningen hebben gemaakt, waarom het er zoveel zijn, ook niet.

Volgens enkele theorieën was de muur zo breed omdat deze zichtbaar moest zijn vanaf de brug van de boot die in het gebouw stond. Verder wordt er ook gedacht dat meerdere mensen deze muur hebben bewerkt in korte tijd, maar er moet nog veel worden uitgezocht...

Advertisement