Al 3 Jaar Maakt Hij Pluche Dieren Met De Hand Voor Kinderen In Het Ziekenhuis, Wat Een Bijzondere Jongen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Al 3 Jaar Maakt Hij Pluche Dieren Met…
Dit Is Het Verrassende Dieet Dat De Onoverwinnelijke Romeinse Gladiatoren Moesten Volgen Dit Zijn De 5 Controversiële En Twijfelachtige Nobelprijsuitreikingen In De Geschiedenis

Al 3 Jaar Maakt Hij Pluche Dieren Met De Hand Voor Kinderen In Het Ziekenhuis, Wat Een Bijzondere Jongen

Door Skip Tromp de Haas
3.776
Advertisement

Campbell vroeg aan zijn moeder toen hij 9 jaar was of ze cadeautjes mochten kopen voor de kinderen die in het lokale ziekenhuis lagen. In een gezin met 9 kinderen was het echter ondenkbaar om cadeautjes te kopen voor andere kinderen. Op de 'nee' die jongen te horen kreeg van zijn moeder zei hij: "Goed dan, dan maak ik ze zelf"
Vanuit deze eerste intenties is een project ontstaan waar honderden kinderpatiënten een cadeautje hebben gekregen van Campbell, in de vorm van prachtige creaties die met de hand zijn gemaakt.


Foto's: Project 365 by Campbell

Op 9-jarige leeftijd begon hij met naaien en maakte zelf pluchedieren die hij aan kinderen in het ziekenhuis kon geven.

"Eerst deed ik 5 uur over een simpel beertje maar met de tijd ben ik sneller geworden, nu lukt het me binnen 1 uur."

Advertisement

Vanaf het moment dat hij zijn eerste beer maakte zijn er 3 jaar voorbijgegaan en nu is hij zo druk dat er een project is gekomen dat Project 365 heet. Elke dag maak ik een knuffeldier dat ik met kerst kan geven.

De dagelijkse bezigheid van Campbell vindt veel goedkeuring. Alles wat hij gemaakt heeft gaat in de verkoop; de opbrengsten gaan naar onderzoek uit.

Tot nu toe heeft Campbell meer dan 400 dieren gemaakt en circa aan 5,000 Australische dollar ingezameld

Advertisement

Wanneer hem wordt gevraagd of hij het niet zat is om al zijn vrije tijd te steken in het maken van pluchedieren zegt hij: "Ik naai graag, en een glimlach toveren op het gezicht van iemand die dat nodig heeft is het allerbelangrijkste voor mij."

Elk dier dat hij heeft gemaakt is weer anders, en we kunnen naast zijn gulheid niet anders dan benadrukken hoe kwalitatief goede resultaten hij neerzet. Echt een buitengewone jongen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt