In dit japanse museum staan 1,700 stenen. waarom dat? bekijk het van dichterbij - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In dit japanse museum staan 1,700 stenen.…
Deze jongen zou lessen moeten missen om voor zijn broertje te moeten zorgen, maar hoe hij dit aanpakt verdient een applaus! Deze vrouw kon $23.000 besparen door simpelweg een jaar lang op haar uitgaven te besparen

In dit japanse museum staan 1,700 stenen. waarom dat? bekijk het van dichterbij

Door Skip Tromp de Haas
2.947
Advertisement

Chichibu is een Japanse stad die op een paar uur autorijden van Tokio ligt. Er staat een museum dat uniek is in zijn soort en is voortgekomen uit een aparte hobby van de oprichter. In dit gebouw liggen 17,000 stenen die de vorm van een gezicht hebben. De bezoekers van het museum kunnen zich vermaken met de stenen die op echte gezichten lijken, zelfs op die van beroemdheden! Alle stenen zijn eigendom van een man met een wel heel buitengewone hobby...

Het museum heet Chinsekikan dat kamer van bijzondere gezichten betekent. Hier zijn er 1,700 aanwezig die lijken op gezichten van mensen.

Veel stenen hebben geen naam van de mens die erbij hoort. De bezoekers kunnen zich vermaken met het uitzoeken op wie de gezichten lijken.

Advertisement

Herken je hem ook? Hij is de "King van de Rock," Elvis Presley!

De stenen zijn eigendoem van Shozo Hayama. Hij heeft er 50 jaar over gedaan om ze allemaal te verzamelen tijdens zijn wandelingen.

Nu wordt het museum beheert door weduwe Yoshiko Hayama.

Het is geen openbaar museum, dus is er de voorkeur om contact op te nemen met de receptie om zeker te weten wanneer het open is.

Deze collectie is het zoveelste bewijs hoezeer moeder natuur ongewild kunstenaar is.

Om je natuurlijk te kunen vermaken in het museum, moet je wel over een rijke fantasie beschikken!

In het museum liggen ook de "stenen versies" bewaard van hoofdrolspelers uit animatiefilms, zoals Nemo en E.T.

Probeer je alleen al eens voor te stellen hoeveel tijd Shozo Hayama heeft gestoken in het vinden van ruim 1,700 stenen in de vorm van gezichten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt