Kom Erachter Of Honing Zuiver Of “Bewerkt” Is Met Deze 3 Simpele Tests Die Je Thuis Kan Doen

door Skip

13 December 2016

Kom Erachter Of Honing Zuiver Of “Bewerkt” Is Met Deze 3 Simpele Tests Die Je Thuis Kan Doen
Advertisement

Het is niet per toeval dat honing "godennectar" wordt genoemd: het zit vol goede eigenschappen. Mensen uit de klassieke wereld gebruikten het voor heilzame of cosmetische doeleinden (als crème in combinatie met cederbladeren) buiten dat het natuurlijk ruimschoots in de keuken werd gebruikt. Honing is goed voor je omdat het vrijwel alleen maar bestaat uit gezonde suikers en op geen enkele manier door de mens is gemodificeerd of bewerkt.

Het is juist dit laatste wat we vandaag willen onderzoeken, dat het een product moet blijven dat niet kunstmatig is aangepast om kosten te besparen! Hoe weten we zeker dat de honing die op de tafel staat 100% puur is of dat het chemisch is bewerkt? Er zijn 3 methoden om dat te controleren!

Pixabay | Stevepb

Pixabay | Stevepb

1e methode: Laat de honing branden! Als de honing niet brandt wanneer je een beetje op een stukje papier doet en de honing vervolgens niet brand, dan betekent dat dat je geen pure honing hebt. Als het begint te smelten is het 100% natuurlijk!

2e methode: Probeer de honing op te lossen in water... Giet een beetje honing in een beker water: als het oplost in water dan wil dat zeggen dat je niet met pure honing van doen hebt. Als er daarentegen een soort korrelig laagje op de bodem vormt kan je de honing kopen.

3e methode: Doe een beetje honing op je vinger. Als het begint uit te lopen dan is het zeker geen zuivere honing, maar als het een vaste vorm houdt dan zit je goed!

Wil je zien hoe je dit in de praktijk uitvoert? In de volgende video kan je op een duidelijke manier alle 3 methoden zien.

Advertisement