Een Schoonmaker Wordt Uitgelachen Omdat Hij Naar Sieraden Kijkt, Maar Hem Wacht Een Prachtige Verrassing

door Skip

14 December 2016

Een Schoonmaker Wordt Uitgelachen Omdat Hij Naar Sieraden Kijkt, Maar Hem Wacht Een Prachtige Verrassing
Advertisement

In deze periode voor de kerstvakantie komen er korte verhalen bij ons binnen die een sprookjesachtig tintje hebben, in dit geval uit Saudi-Arabië. De hoofdpersoon in dit verhaal is de schoonmaker Nazer Abdul Karim al-Islam afkomstig uit Bangladesh. Enkele dagen geleden stond de man toen hij, zoals altijd, aan het werk was even stil bij een prachtige vitrine van een juwelier.

Er was iemand die zag hoe geïnteresseerd hij in die kostbare juwelen was en maakte een foto van hem. In een Instagrampost schrijft de persoon die de foto maakte, met een venijnig tintje: "Het enige waar jij naar mag kijken is rotzooi." Maar elk sprookje heeft zijn happy end, en ook dit sprookje heeft een magisch einde... 

Een Schoonmaker Wordt Uitgelachen Omdat Hij Naar Sieraden Kijkt, Maar Hem Wacht Een Prachtige Verrassing - 1

Toen Nazer werd gefotografeerd terwijl hij stond te kijken naar de vitrine van de luxe juwelenboetiek in Riyadh Saudi-Arabië, had hij niet door dat hij bekeken werd. Toen die foto op sociale media terechtkwam werd hij belachelijk gemaakt met kreten als:"Het enige waar jij naar mag kijken is rotzooi!"

Advertisement
Een Schoonmaker Wordt Uitgelachen Omdat Hij Naar Sieraden Kijkt, Maar Hem Wacht Een Prachtige Verrassing - 2

Maar iemand heeft actie ondernomen, en wel Abdullah Al-Qahtani, 38 jaar oud, beheerder van het Twitteraccount Ensaneyat. Abdullah begon de zoektocht naar Nazer om hem zijn hulp aan te kunnen bieden. Gebruikmakend van social media, nu eens voor iets goeds, is het berichtje met de zoektocht 6,500 keer gedeeld. Een aantal mensen hebben de omgeving herkend waar de foto is genomen, met dank aan de weerspiegeling in het glas van de vitrine. Zo kwam het bericht eindelijk bij Nader uit...

Een Schoonmaker Wordt Uitgelachen Omdat Hij Naar Sieraden Kijkt, Maar Hem Wacht Een Prachtige Verrassing - 3

Er ontstond een ontroerende reeks gebaren van solidariteit. Gebruikers op social media hadden de beledigende post op Instagram anders opgevat en gaven Nazer zijn steun. Karim kreeg zo talloze "kerstcadeautjes" waaronder eten, vliegtickets naar Bangladesh, gouden juwelen en een iPhone!

Een Schoonmaker Wordt Uitgelachen Omdat Hij Naar Sieraden Kijkt, Maar Hem Wacht Een Prachtige Verrassing - 4

"Ik had niet door dat iemand mij fotografeerde. Ik was gewoon mijn werk aan het doen en stond toevallig voor die winkel. Ik ben erg blij met de cadeau's. Ik ben echt heel dankbaar." antwoordt Nazer in navolging van het gulle gebaar dat volgde op de Instagramfoto.

Eind goed al goed!

Advertisement