Lang Of Kort Haar? Er Is Een Stelregel Die Je Helpt Met Kiezen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Lang Of Kort Haar? Er Is Een Stelregel…
Een Ring Uit De 14e Eeuw Gevonden In Het Bos Van Robin Hood Kan Een Fortuin Waard Zijn! De Meest Aparte Manieren Waarop Zwangerschappen Werden Voorkomen In De Geschiedenis

Lang Of Kort Haar? Er Is Een Stelregel Die Je Helpt Met Kiezen

Door Skip Tromp de Haas
5.971
Advertisement

Er zijn vrouwen die moeiteloos hun kapsel veranderen en er zijn vrouwen die er maanden lang op zitten te kauwen, soms zelfs zonder echt een knoop door te hakken. Vaak is het zo dat je niet je vertrouwde kapper hebt die niet alleen je smaak goed kent, maar ook nog eens met verstandige voorzichtigheid en ervaring de scharen kan gebruiken. Vanaf vandaag kan je bouwen op een stelregel die is bedacht door een bekende Engelse haarstylist, die je kan helpen te beslissen of je een kort kapsel moet proberen of het haar maar beter lang zou kunnen laten.

De 5,7 centimeterregel.

John Frieda is een bekende Britse kapper die met zijn kennis een wereldwijd bekend shampoomerk heeft opgezet ( in 2000 gekocht door het Japanse Kao Corporation).
Volgens Frieda is de beste manier om te weten of het haar zich leent voor lang of kort is om je te houden aan de regel van 2.5" (5,7 cm) die hij zelf heeft bedacht. Dat houdt in dat je met een liniaal de afstand tussen je oorlel en de punt van je kin moet meten. Is deze afstand langer dan 5,7 centimeter, dan zal je voorkeur uit moeten gaan naar langer haar, als de afstand korter is, zal je meer halen uit een kortgeknipt kapsel.
Natuurlijk is dit niet het enige waar je rekening mee moet houden bij de keuze van de meest geschikte look die bij je gezicht past, maar het is zeker een begin!
In de volgende reeks foto's zie je enkele beroemdheden met lang en kort haar. Denk jij dat de regel van 5,7 centimeter opgaat?

Een vergelijking tussen Michelle Williams en Kim Kardashian.

foto: elle.com
Advertisement

Angelina Jolie.

foto: elle.com

Kim Kardashian.

foto: elle.com

Kristen Stewart.

foto: elle.com
Advertisement

Kate Winslet.

foto: elle.com

Charlize Theron.

foto: elle.com
Advertisement

Emma Watson.

foto: elle.com
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt